« Život
objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci
BROJKE

Što sve skida kilograme?

Koliko kilokalorija svakodnevno u sat vremena sprži osoba teška 68 kilograma obavljajući sljedeće poslove u kući i oko nje? Evo brojeva...

Spremite se ;)
Spremite se ;) (Arhiva)
Više o

mršavljenje

,

kućanski poslovi

Prva asocijacija na poslove održavanja stana, kuće ili okućnice obično je - dosada, no pritom se često zaboravlja faktor energične vježbe koje ide uz njih.

Ne treba smetnuti s uma ni to da trčanje ili tjelovježba nisu jedini način za sagorijevanje kalorija i gubitak kilograma, piše Independent. 

Na kraju će vam kuća blistati, a vi ćete biti zadovoljni svojim izgledom. Plentific, britanska tvrtka za usluge čišćenja izračunala je koliko kilokalorija svakodnevno u sat vremena sprži osoba teška 68 kilograma obavljajući sljedeće poslove u kući i oko nje:   

Brisanje prašine i vješanje veša - tijekom lakših poslova čišćenja, poput brisanja prašine ili vješanja veša u sat vremena možete sagorjeti 171 kcal. Broj sagorjelih kalorija na ovaj način jednak je količini kalorija sadržanih u četiri jaffa keksa. Ako tome dodate neke napornije kućanske poslove poput mijenjanja posteljine, sagorjet ćete ih i više. 

Odlučite li se na ribanje kupaonice sagorjet ćete 279 kcal, a u dva sata čišćenja potrošit ćete onoliko kalorija koliko ih se nalazi u jednoj čokoladi od 100 grama. 

Brisanje podova i čišćenje tepiha - čišćenje kuhinjskog poda ili lišća u dvorištu u sat vremena rezultirat će sagorijevanjem 269 kcal, a pola sata metenja spržit će 135 kcal, što odgovara količini sadržanoj u jednoj limenki coca-cole. 

Ličenje zidova - ako vam je jedna od novogodišnjih odluka bila ličenje stana, bit ćete zadovoljni kad saznate da će vam sat vremena bojenja 'odnijeti' 306 kcal. S obzirom na to da je obično riječ o nekoliko prostorija u stanu, za četiri sata spržit ćete ih 1200, što je količina sadržana u dva Big Maca. 

Pomicanje pokućstva -  premještanje ormara i stolova vrlo je naporno, no mogli biste imati dvostruku korist: ako namještaj posložite u skladu s načelima feng shuija u prostoriji ćete se dugoročno osjećati ugodnije, a usput ćete sagorjeti 408 kcal. Sat vremena pomicanja pokućstva odgovara pedesetminutnom igranju tenisa. 

Vrtlarenje - tijekom zime ova je aktivnost najčešće neizvediva, no u proljeće nataknite rukavice i uronite prste u zemlju. Pritom ćete u sat vremena sagorjeti 339 kcal, a u sat vremena košnje travnjaka spržit ćete ih 376, što je količina sadržana u više od dvije boce Stelle Artois. 

05.09.2020. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    05.09.2020. 10:16
    sve ide kroz znoj
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh