« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci
MLJAC

Što sve možemo s mandarinama?

Mi smo je navikli koristiti kao hranu za osvježenje, ali mandarina nudi i druge pogodnosti koje vam mogu itekako koristiti

Što sve možemo raditi s mandarinama
Što sve možemo raditi s mandarinama (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

pretilost

,

mandarine

Mandarina je jesensko voće koje se dobro skladišti i može ostati svježa cijelo hladno razdoblje. Mi smo je navikli koristiti kao hranu za osvježenje, ali mandarina nudi i druge pogodnosti koje vam mogu itekako koristiti. 

Njen miris je prepoznatljiv, a asocira na toplinu doma. Bogata je vitaminom C, pomaže u održavanju vitke linije, štiti imunitet u sezoni prehlada i jako je ukusna.

Mandarinu se preporučuje jesti svaki dan jer je idealna namirnica za jačanje imuniteta, ali i za vitku liniju. Sastavom je vrlo slična naranči jer je bogata kalijem, folnom kiselinom, magnezijem, bakrom, vitaminima A i C, vitaminima B skupine, kalcijem, cinkom i željezom.

Sprječavanje pretilosti

Istraživanja su pokazala da kožica mandarine sadrži hranjive spojeve koji učinkovito snižavaju kolesterol, a hranjiva tvar koja je skrivena u mandarinama sprječava pretilost te nudi zaštitu od ateroskleroze i dijabetesa tipa 2.

Idealna je za pripremu obroka jer se može koristiti u raznim jelima, posebice u svježim voćnim salatama, a sok mandarine možete koristiti u pripremi kolača i jela od tjestenine. Sok od mandarine može se koristiti i u pripremi jela s ribom i piletinom.

Više savjeta pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
09.10.2021. 15:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    09.10.2021. 17:32
    može i svježi sok
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh