« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci
SAVJETI

Što sve današnji stil života čini našoj ljepoti

Budite nemarni prema sebi i izgledat ćete starije i do 10 godina više nego što bi trebalo biti

Poslušajte savjete stručnjaka
Poslušajte savjete stručnjaka (Arhiva)
Više o

stres

,

ljepota

,

savjeti

Kada smo vrlo mladi, malo toga činimo da bismo što dulje i izgledali tako. No kako godine odmiču, sve se više javlja alarm koji nas potiče da pazimo na svoje zdravlje, izgled, njegu i prije svega dovoljno nisku razinu stresa čime bismo usporili nepovratni proces starenja. No, istraživanja pokazuju da svega 9 posto muškaraca i žena u Hrvatskoj detaljno, kvalitetno, pravovremeno i redovito pristupa njezi svog izgleda da bi se takvi napori mnogi pokazati učinkovitima.

S druge strane većina nas povremeno ima „probuđenu savjest" te reagira periodično, prevenira pojave kao što su manjak kretanja, smanjenje stresa, nepravilna prehrana, manjak sna i odmora, kako bi zaustavili posljedice starenja, ali prije svega lošeg izgleda i zanemarene brige za ljepotu.

Tu moram istaknuti takozvanu fantastična trojku kojoj smo svakodnevno izloženi, a utječe na našu kožu kao tihi zagađivač našeg tena. Zagađenje zraka - U današnjim urbanim sredinama industrijske emisije i emisije vozila su neke od primarnih onečiščivača zraka. Jednostavno rečeno, zagađivač je svaki neželjeni element koji zagađuje naš zrak. Sve kemijske tvari doprinose onečišćenju, kao i toplina, buka i svjetlost. UV svjetlo se može podijeliti u tri odvojene kategorije. UVC blokira sloj o-zona. UVB su žarišne zrake i primarni uzrok opeklina i raka kože, dok UVA prodire dublje u dermis. UVA može pridonijeti da brže i lakše izgorite na suncu, uzrokuju raka kože, stvaranje bora i preuranjeno starenje kože. Poznato i kao plavo svjetlo, svjetlost visoke energetske vidljivosti (ili HEVL) odnosi se na plavo / ljubičasti segment svjetlosnog spektra. HEVL ne samo da emitira sunce, već može biti proizveden i pomoću LED zaslona, ​​poput onih pronađenih na elektroničkim uređajima, uključujući televizore, tablete pa čak i pametne telefone - opisuje članica Ženskog poduzetničkog centra Sanja Buinjac, vlasnica Ageness Beauty Instituta Zagreb.

Sve manje ljudi boravi na otvorenom, u prirodi, na čistom i svježem zraku. Sve smo više okruženi gradskim prometom, zagađenjima, nečistim zrakom, što također kao uzrok našeg življenja narušava našu ljepotu i zdravlje.

Svjetska zdravstvena organizacija je dokazala da gotovo svi živimo i okruženi smo zagađenjem koja premašuju preporučene granice toksičnosti zraka. Govorimo o vanjskom onečišćenju, UV zračenu i HEVL (High Energy Visible Light) - fantastičnoj trojci kojima smo svakodnevno izloženi, a utječu na našu kožu kao tihi zagađivač našeg tena. U današnjim urbanim sredinama industrijske emisije i emisije vozila su neke od primarnih onečiščivača zraka. Našoj ljepoti svakako škodi i prevelika toplina, buka i svjetlost. Mnogi nisu svjesni koliko takve opasnosti oko nas utječu na naš život, zdravlje, ljepotu, a mogu nam donijeti izgled desetak godina stariji nego što objektivno jesmo - upozorava kozmetičarka Sanja Buinjac.

Danas na beauty tržištu u Hrvatskoj postoji cijeli dijapazon usluga i sadržaja, koje uz kvalitetnu edukaciju i osviještenost, možemo iskoristiti da ne bi bili - stariji nužno nego što jesmo, samo zato jer imamo određeni životni stil.

Tri Elemisove kreme nove generacije s visokim zaštitnim faktorom su idealno riješenje za borbu s ova tri stresora. Mikronizirane kreme za sunčanje nude jedinstvenu inkapsuliranu formulu koja ne ostavlja bijele tragove na licu a ujedno nudi ravnomjerno raspodjelu širokog spektar UVA i UVB zaštite. Liquid Layer SPF 30 krema za zaštitu od sunca - visoka zaštita za zaštitu od sunca, vodootporna krema za zaštitu od fizičke barijere štiti od štetnih zraka sunca.Pogodna za sve tipove koža. Nanosi se na vašu postojeću dnevnu kremu. Pro-Collagen morska krema SPF 30 - zaglađuje, hidratizira. Ova klinički dokazana anti aging formulacija kombinira moćne sastojake poput morske alge Padina Pavonica i Ginkgo Biloba, za smanjenje finih linija i bora u svega 14 dana s visokom zaštitom SPF 30 faktora. Dynamic Resurfacing Day Cream SPF 30 - obnavlja, smiruje, hrani. Ovo dnevno hidratantno sredstvo s SPF 30 zaštitom nježno obnavlja kožu poticanjem prirodnog ciklusa obnavljanja stanica. Powered by ELEMIS patentirana Tri-Enzyme tehnologija za nježno obnavljanje kože, koža izgleda prirodno glatko i znakovi starenja kože su smanjeni. Ten izgleda bolje, dok se koža osjeća svježe, ugodno i hidratizirano cijeli dan - savjetuje Sanja Buinjac, vlasnica Ageness Beauty Instituta

Promatrajući stanje u Europskoj Uniji, građani Hrvatske spadaju među žitelje koji poklanjaju najmanje pozornosti kvaliteti svog života koja se pak odražava na ljepotu i mladolik izgled. U samom smo vrhu EU-a po konzumaciji alkohola (u mladih osoba), pušenju, pretilosti, slabom kretanju, ali i razini stresa, depresiji, negativnom raspoloženju. Sve su to okolnosti na koje sami možemo odlučivati svojim voljnim prihvaćanjem pozitivnih promjena, a koje će se brzo odraziti i na naš izgled uz discipliniran i predan pristup.

Da bi i tijekom godine izgledali zadovoljno i zdravo potrebno je prije svega voditi računa o svakodnevnoj njezi kože, što se može jednostavno i lagano odraditi već u tri koraka, a to su priprema i čišćenje kože, kvalitetna njega kože kremama i serumima koje dubinski hidriraju kožu te najbitnije redoviti odlazak na profesionalnu njegu kože kod kozmetičara. Sve navedeno uz konzultaciju i dijagnostiku možete dobiti u Ageness Beauty Institutu - zaključuje poduzetnica i kozmetičarka Sanja Buinjac.

28.08.2019. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh