« Život
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
RAZLIKE

Što stvarno žele muškarci, a što žene

Muškarci i žene imaju različite prioritete u vezama, očekivano, pa pročitajte što je kojem spolu važno kad traži partnera

Razlike su prilično drastične
Razlike su prilično drastične (Shutterstock)
Više o

žene

,

veze

,

muškarci

,

prioriteti

,

razlike među spolovima

Ljubav je u zraku uvijek, no, muškarci i žene različito je shvaćaju i traže različite stvari od braka. Različiti prioriteti manifestiraju se već na prvom koraku - žene traže odanost, a muškarci seks.

>> Što veseli muškarce, a što žene >>

Desetogodišnje istraživanje provedeno na Sveučilištu Virginia koje je vodio direktor američkog Nacionalno projekta braka Brad Wilcox pokazalo je da svaki spol ima četiri glavna prioriteta kad su u pitanju dugoročne veze:

Što žele muškarci:

Seks - uvijek, svugdje i u bez obzira na sve, seks veseli muškarce jer ga mozak tumači kao nagradu, a kad ga dobiju od stalne partnerice, shvaćaju ga kao izraz ljubavi i intimnosti.

>> Razlike između muškog i ženskog mozga nisu urođene >>

Sloboda -  muškarcima je osjećaj slobode u vezi vrlo važan, ne žele se osjećati zagušeno i loše reagiraju na provjere i ljubomoru. No, takav pristup ženama se obija o glavu - muškarci će prije reducirati svoju slobodu u korist partnerice koja ih ne gnjavi i nije ljubomorna.

Oprost i razumijevanje - najvažniji su mlađim i muškarcima srednje dobi, koji ne vole da im se stari grijesi stalno nabijaju na nos. Jedan od najčešćih razloga prekida dugotrajnih veza je osvetoljubivost i nesposobnost oprosta partnerice.

>> Muškarci i žene žale za različitim stvarima u seksu >>

Uvažavanje - muškarci se žele osjećati cijenjeno, jako im je važno da partnerica misli da su pametni i sposobni, a naročito vole kad im to kaže. 

Što žele žene:

Odanost - žele djela, a ne riječi. Traže da njihovo muškarac poštuje njihov posao i prijatelje, kao i njihovu obitelj.

>> U čemu su sve žene dokazano bolje od muškaraca >>

Iskrenost - žene traže da njihov partner govori istinu, i to sam, bez da to traže od njega. Pritom se misli primarno na svakodnevne aktivnosti, a žele i da se ispriča kad pogriješi.

Velikodušnost - u svim segmentima odnosa, tj. da im ponudi bolje mjesto u kinu, zadnji zalogaj s tanjura i sve slično čime će žrtvovati dio svoje komocije zbog nje, koja će se tada osjećati voljeno.

>> Na što troše žene, a na što muškarci >>

Dobar seks - da, i žene vole i žele seks, a naročito dobar. Ma kako to muškarcima izgledalo smiješno jer, eto, oni to stalno žele i znaju raditi, istina je zapravo drugačija - vrlo često ne obraćaju pažnju na njene želje i potrebe.

26.07.2014. 21:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh