« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana
ZANIMLJIVO

Što stvarno skida kile - prehrana ili vježbanje?

Dokazano je kako su osobe brže gubile kilograme uz jaču fizičku aktivnost, nego uz ograničeni unos namirnica

Što pomaže?
Što pomaže? (Arhiva)
Više o

prehrana

,

vježbanje

,

skidanje kilograma

Mršavljenje nije jednostavan proces, a stalno se lome koplja oko toga što je važnije, prehrana ili vježbanje? Do sada je u upotrebi bila uzrečica -  - 70% prehrana, 30% treninzi... ali neki se s time baš i ne slažu.

Naime, novo je istraživanje pokazalo da ta teorija možda ipak ne drži vodu. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta u Coloradu smatraju kako je vježba mnogo efikasnija od prehrane kada je riječ o gubitku kilograma

"Istraživanje se bavilo pitanjem težine gubitka kilograma na dulji vremenski period. Dokazali smo kako su osobe brže gubile kilograme uz jaču fizičku aktivnost, nego uz ograničeni unos namirnica", rekla je doktorantica Danielle Ostendorf, piše portal MindBodyGreen. 

Iako ovo istraživanje nije razlog zbog kojeg ćete unositi sve što poželite u svoj organizam, može nas potaknuti na aktivniji fitness život umjesto da previše brinemo o kalorijama. 

Ovi rezultati naglašavaju važnost i vrijednost vježbanja u postizanju ciljeva povezanih s gubitkom kilograma. Osim toga, psihičke i fizičke koristi koje nam treninzi donose su dovoljni razlozi za bavljenje bilo kakvom sportskom aktivnošću. 

27.02.2020. 13:00:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh