« Život
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
MLJAC

Što smijete jesti navečer bez grižnje savjesti

Dijeta ili ne, navečer se uvijek preporučuje što manje hrane, pa evo nekoliko odličnih zalogaja koje mirno možete pojesti

Integralni krekeri su sjajna ideja
Integralni krekeri su sjajna ideja (Arhiva)
Više o

hrana

,

večera

,

banana

,

krekeri

,

riža na mlijeku

Večera je obrok kojeg se najviše napada, jer većina preporučuje da se preskoči ili eventualno pojede kakva voćka. No, ako malo pregledamo recepte, naći ćemo nekoliko zalogaja koji su sasvim u redu čak i prije spavanja.

Primjerice, goli sendvič - omotajte komad sira šunkom. Čak i kad stavite pristojan komad sira, imat će stotinjak kalorija, što nije pretjerano, utažit će vam glad i potaknuti otpuštanje triptofana, aminokiseline koji opušta organizam i uspavljuje nas.

Isti će učinak imati integralni kreker s kivijem i svježim sirom, odlična kombinacija proteina i ugljkohidrata uz kivi koji dokazano pomaže kod nesanice. Sve zajedno će vas uljuljkati u zasluženi san.

Prirodni sedativ je toplo mlijeko, no ako mu još dodate rižu, ponovno dobivate sjajnu kombinaciju proteina i ugljikohidrata. Umjesto riže dobro će doći i banana jer je puna vitamina B6 koji pomaže u proizvodnji serotonina, neurotransmitera koji će vam osigurati miran i dobar san.

Sve u svemu, dobar tek i laku noć ...

14.01.2015. 20:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh