« Putovanja
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
ZAŠTITA

Što se sve treba naći u maloj putnoj ljekarni

Ne zaboravite ponijeti sa sobom osnovne lijekove i prvu pomoć u nekoj priručnoj torbici

Što treba biti u putnoj ljekarni
Što treba biti u putnoj ljekarni (Arhiva)
Više o

lijekovi

,

putna ljekarna

,

prva pomoć

,

zavoji

Kad se pakirate na put, ne zaboravite sa sobom ponijeti lijekove. Bez obzira na to kamo putujete, uvijek je pametno nositi sa sobom svoju malu putnu ljekarnu u kojoj će se naći lijekovi i pribor za akutna stanja, kronične bolesti, kao i sredstva za osobnu higijenu. Ako ste na terapiji lijekovima, pobrinite se da prije putovanja pribavite dovoljnu količinu lijekova i drugi potreban pribor.

Lijekove je uvijek bolje nositi u originalnim kutijama, u kojima se nalaze i upute. Ako bolujete od neke bolesti ili uzimate lijekove, obavezno ponesite medicinsku dokumentaciju i papir na kojem je navedeno ime lijeka koji morate uzimati. Za prvu pomoć na putovanju je važno imati sredstvo za čišćenje rana (za dezinfekciju ili antiseptik), sterilne komprese, zavoje i vodootporni flaster.

Bezbrižan odmorAko ste na terapiji lijekovima, ponesite dovoljne količine lijeka i medicinsku dokumentaciju na kojoj piše ime lijeka. Nezaobilazni su lijekovi protiv bolova i povišene temperature, flasteri, zavoji, sredstva za čišćenje rana i protiv uboda komaraca.

Postoje i flasteri s gelom koji omogućuju brže zarastanje rana.  Kada putujete s djecom, morate ponijeti toplomjer i sredstva za skidanje temperature. Obavezno treba spakirati i analgetike i antipiretike, lijekove koji istovremeno smanjuju bol i snižavaju temperaturu. Ako ste skloni mučnini i povraćanju tijekom putovanja, na put obavezno ponesite antiemetike.

Onima koji su alergični na ubod komaraca, najbolje je nabaviti aparat koji ih mirisom tjera iz sobe. Sredstva koja se primjenjuju nakon uboda obično su gelovi koji sprečavaju crvenilo, oteklinu i svrbež na mjestu uboda. Ako ste već imali iskustva s alergijom na sunce, u dogovoru s liječnikom trebali biste početi s uzimanjem lijeka i nekoliko dana prije izlaganja suncu.

19.07.2012. 17:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh