« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
SAVJETI

Što se NE radi prije posla

Jutro treba biti doba dana posvećeno vama i vašem guštu, pripremi za novi radni dan i usvajanje pozitivnog stava - što neće biti moguće ako imate ovakve navike

Ujutro trebate biti veseli i zadovoljni
Ujutro trebate biti veseli i zadovoljni (Shutterstock)
Više o

tuširanje

,

loše navike

,

buđenje

,

jutro

,

loši ugljikohidrati

Jutro je doba dana kad trebamo biti odmorni, brzog i oštrog uma, no ponekad nam upravo naše loše navike onemogućavaju dobar početak dana. Stoga, evo par stvari koje stvarno ne trebate raditi prije posla ...

Odgađanje alarma - iako se ujutro često teško dići iz kreveta, odgađanje alarma zapravo vam više šteti nego koristi. Natjerajte se da ustajete čim čujete alarm. Na taj ćete način spriječiti mrzovoljnost, koja se pojavi kad odspavate tih pet minuta dulje, koje vam ionako, zapravo, ništa ne znače.

Provjeravanje mailova - zašto da se odmah na pomolu dana stresirate onime što će vas ionako dočekati koji sat nakon buđenja? Psiholozi kažu da vas provjeravanje mailova prije odlaska na posao stavlja u negativno raspoloženje, koje onda može potrajati ostatak dana i krivac je što ste mrzovoljni. Stoga, poslovnu korespondenciju ostavite za posao.

Jutarnje tuširanje - hladan tuš vas može razbuditi, ali većina ljudi vrijeme pod tušem koristi za kontemplaciju, a tuš je sve samo ne hladan. Topao tuš kazuje našem živčanom sustavu da je vrijeme za opuštanje mišića, usporava se i rad srca, pa se na kraju možete osjećati umornije nego što ste to doista. Radije tuširanje ostavite za kraj dana.

Kopanje po ormaru - bolje je noć prije odlaska na posao odrediti što ćete odjenuti sljedeći dan. Osim što ćete se riješiti stresa, odabir odjeće bit će usklađeniji, a i dobit ćete koju minutu više za spavanje.

Rafinirani ugljikohidrati za doručak - ovakav doručak potiče organizam na konzumiranje brze hrane u ostatku dana. Radije pojedite obrok bogat proteinima, kako bi vam dan počeo i nastavio se zdravo

Pranje zuba nakon jela - pranje zuba nakon doručka može navući šećer na površinu zubi i na taj način oštetiti caklinu. Radije operite zube čim se probudite. Vaš trbuh i zubi će vam biti zahvalni.

Kretanje u zadnji čas - žurba nikad nije dobra, pa tako radije krenite koju minutu ranije na posao, kako bi dan počeo ugodno, a ne stresno.

11.07.2016. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh