« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
MLJAC

Maline - superhrana za bolje zdravlje

Maline obično doživljavamo kao običan slatki zalogaj, dobar pokrov za neku voćnu tortu, no zapravo se radi o izuzetno zdravoj namirnici

Maline imaju mnoge blagotvorne učinke na zdravlje
Maline imaju mnoge blagotvorne učinke na zdravlje (Arhiva)
Više o

bobičasto voće

,

superhrana

,

antioksidansi

,

maline

Maline, kao uostalom i ostalo bobičasto voće, predstavljaju genijalno i ukusno skladište fantastično korisnih nutrijenata za naše zdravlje. Stoga, umjesto da o njima razmišljate kao o slatkom zalogajčiću, obratite pozornost i povećajte unos ovog čudesnog voća.

Što sve maline rade našem tijelu?

Čuvaju zdravlje srca - imaju odlično protuupalno djelovanje i znatno smanjuju rizik od nastanka kardiovaskularnih bolesti te moždanog ili srčanog udara. 

Potiču mršavljanje - fitonutrijenti iz malina ubrzavaju metabolizam i to učinkovitije od đumbira ili citrusa jer potiču sagorijevanje masnog tkiva i povećavaju potrošnju kalorija u mirovanju.

Reguliraju razinu šećera u krvi - maline imaju vrlo nizak glikemijski indeks, bez obzira na to što su slatke, a kako su pune prehrambenih vlakana, ne uzrokuju nagle promjene razina šećera u krvi.

Smanjuju rizik od raka - maline imaju snažno antikancerogeno djelovanje, a najučinkovitije su u prevenciji nastanka raka debelog crijeva.

Ublažavaju simptome artritisa - svojim moćnim protuupalnim djelovanjem ublažavaju simptome svih kroničnih upalnih bolesti, naročito reumatoidnog artritisa, jer usporavaju propadanje hrskavice i ublažavaju upale na područjima vezivnog tkiva i zglobova.

Sve u svemu, na tržnicu po maline, svježe su, ukusne i iznad svega zdrave.

10.07.2016. 13:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh