« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci
ZNATE LI?

Što se NE pije nakon 40-te

Sigurni smo da ćete naći većinu ovih pića na listi, no proglem je u tome što vam usporavaju metabolizam, a to stvarno ne želite

Ovo baš i ne...
Ovo baš i ne... (Arhiva)
Više o

četrdesete

,

piće nakon četrdesete

Godine nose svoje, tako da neke stvari koje ste pili u djetinjstvu i mladosti sada više ne možete kad ste prebacili četrdesetu... i da, nije fer, ali je tako.

Da, na ovom popisu se vjerojatno nalazi i neko vama omiljeno piće, ali bolje se odreći njega nego trpjeti negativne posljedice koje ostavlja na organizam.

Energetska pića - ovi precijenjeni kemijski kokteli možda će vam dati veliku dozu energije u kratkom vremenu, ali su prepuni štetnih umjetnih zaslađivača. Uz to i jako korozivno djeluju na zube, piše Eat this.

>> Deset jednostavnih načina da ubrzate svoj metabolizam >>

Laksativni čajevi - "Laksativi vas tjeraju na wc gdje onda jako brzo iz tijela izbacujete sve nutrijente, vitamine i minerale koji možda tek čekaju da ih tijelo apsorbira. Ako laksative koristite dugo i kontinuirano to može rezultirati deficitom nutrijenata pa čak i bolestima. Postoje puno sigurniji načini mršavljenja od laksativa", kaže nutricionist Tony Amidor.

Limunada - samo jedna čaša ovog pića može biti kalorijska bomba, pogotovo ako dodajete puno šećera. Iako ovo pićše samo po sebi nije opasno, ako da pijete svakodnevno i u velikim količinama ono može pokrenuti štetne metaboličke procese.

>> Gazirana pića opasna kao i cigarete >>

Tekući jogurti - probuotici su super za održavanje zdrave probave, ali ne kada su prepuni šećera. Najbolje je da izaberete obični jogurt, a nikako voće verzije ili kupovne smoothije.

Tonik - samo 350 ml tonika sadrži 120 kalorija i 32 grama šećera, što je jako puno. Ako uz to još naručujete i gin, te brojke su još veće i to nikako nije dobro za organizam.

>> Pića protiv stresa >>

Vode obogaćene vitaminima - ove vode imaju preko 100 kalorija po boci i sve te kalorije dolaze iz šećera, a tog dodanog šećera u tim pićima je jako puno. Ako želite ovdu s okusom i vitaminima, radije joj sami dodajte voće.

20.10.2021. 15:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    20.10.2021. 17:29
    zasto ne jogurte zdravi su
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh