Što se može gricnuti za večeru
Večera je uvijek zeznuta stvar, većina ljudi misli da ne bi trebali večerati, no može se... evo i što
Ako nemate vremena za kuhanje
Naručite iz kineskog restorana porciju povrća i ribe kuhanih na pari uz porciju smeđe riže. Dok čekate dostavu, sami napravite umak kako biste izbjegli škrob i šećer te sve dodatke koji samo donose dodatne kalorije.
Umak za rižu
Možete pomiješati par žlica bademovog maslaca, žlicu octa od riže i meda. Dodajte omiljene začine i spremni ste za dostavu!
Ako morate nešto "gricnuti" prije večere
Ako ste već satima bez hrane jasno da je teško pričekati dok večera ne bude gotova. Uzmite 10-ak badema i grickajte ih dok pripremate ukusnu juhu.
Brza juha od povrća
U tavi pržite ½ glavice luka te dodajte 2 žlice jušnog temeljca. Dodajte još šalicu temeljca, šalicu narezanog kelja, začine po želji (papar, sol, mediteranski začini...). Dodajte povrća po želji. Kuhajte na slaboj vatri 10 minuta.
Ako baš volite kuhati
Ako ste gladni ali volite kuhati, odličan je izbor omlet.
Omlet
4 jaja dobro istucite, dodajte par žlica bademovog mlijeka, malo senfa, prstohvat češnjaka u granulama, papar i sol. Ako želite možete dodati povrće poput kelja, ljute papričice...
Zagrijte malo ulja na tavi koja može u pećnicu. Smjesu stavite na tavu te u pećnicu na 20-ak minuta.
Kad večeru trebate odmah
Malu konzervu ribe poput lososa pomiješajte sa senfom u maslinovim uljem s biljnim dodatcima. Svježu papriku narežite na 4 dijela te napunite smjesom od lososa
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar