« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 6 mjeseci i 14 dana
MLJAC

Što se može brzo i zdravo spremiti za jelo?

Uravnotežen i jednostavan obrok gotov je za samo 7 minuta, mislite li da je moguće? Jest, definitivno je tako

Ovo izgleda jako dobro ;)
Ovo izgleda jako dobro ;) (Arhiva)
Više o

povrće

,

Svjetski dan hrane

,

Ledo

Danas, u povodu Svjetskog dana hrane, Ledo je u zagrebačkom studiju Enzita, u sklopu kulinarske radionice, predstavio nove proizvode kojima dodatno obogaćuje svoj asortiman zamrznute hrane.

Postojeći asortiman začinjenih mješavina Veggie love proširen je trima novim mješavinama - Provansa, 4 godišnja doba i Gurman - koje će obogatiti svako jelo i donijeti nutritivnu ravnotežu svakom tanjuru.

Okupljeni, osim što su imali prilike među prvima probati nove začinjene mješavine, okušali su se i u pripremi jela u kojima su upravo mješavine Veggie love imale ključno mjesto. Zanimljivih recepata nije manjkalo, kao ni mašte i kreativnosti, a kulinarska radionica zaključena je zdravicom uz peatini, koktel na bazi graška, kojim je Ledo još jednom pokazao koliko je povrće svestrano.

"Kako bismo doskočili izazovima užurbanog načina života koji često podrazumijeva i nedostatak vremena za kuhanje, naš asortiman unaprijed začinjenih mješavina obogatili smo trima novim mješavinama Veggie love. Proizvodi su to koji nude kombinaciju raznolikog hrskavog povrća, a osmišljeni su kako bi zadovoljili potrebu za praktičnim, ukusnim i hranjivim obrokom", poručila je Ivana Miličić, Brand Building Manager u Ledo plusu.

Jednostavna priprema omogućava uživanje u okusima mrkve, brokule, žute mahune i mladog graška koje možemo pronaći u mješavini 4 godišnja doba, a mješavinu Provansa karakterizira kombinacija žute i crvene paprike, tikvica, patlidžana sa žara, luka i maslinova ulja. Mješavina Gurman idealna je za ljubitelje gljiva jer, osim mrkve, zelenih mahuna i luka, sadrži šampinjone te razne začine koji će dodatno naglasiti nijanse u okusima povrća.

Jednostavna priprema i nutritivno bogat sastav

Inovacije iz Ledove tvornice stižu u trenutku kada se jelovnici sezonski mijenjaju i neke namirnice postaju dostupnije od drugih.

"S promjenom godišnjeg doba dolazi i promjena jelovnika, kao i namirnica koje koristimo u pripremi omiljenih jela. Zamrznuto povrće omogućava nam da na brz i jednostavan način osiguramo optimalnu količinu povrća na tanjuru, posebno u nadolazećim mjesecima, kada ono svježe nije uvijek lako dostupno", poručila je Karmen Matković Melki, nutricionistica i suvlasnica Definicije hrane.

Dobra je vijest za sve one koji ne vole nered u kuhinji to da se mješavine povrća Ledo pripremaju na tavi samo uz dodatak tri žlice vode. Osim toga, svaka mješavina unaprijed je začinjena i gotova za pripremu, a nose i oznaku "Živjeti zdravo" kojom se potrošačima pruža mogućnost izbora hrane čiji je sastav preporučljiv za pravilnu prehranu.

Tehnika brzog zamrzavanja, koju Ledo koristi u proizvodnji, na prirodan način zaustavlja bilo kakve štetne promjene uzrokovane bakterijama i enzimima. Upravo je zato zamrznuto povrće izvrsna alternativa svježem, a nutritivno je jednako vrijedno.

Više informacija o Ledovim proizvodima potražite na web stranici ledo.hr

16.10.2023. 18:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh