Što Hrvati najčešće naručuju?
Izbor top pet jela čine redom: pomfrit, cheeseburger, pizza capricossa, katsu piletina te smokehouse burger
Prilikom naručivanja hrane postoji jedna dilema koja je univerzalna za cijeli svijet - pizza ili burger?
Prema recentnim podacima platforme Wolt Hrvatska, korisnici prilikom naručivanja prednost daju burgerima ispred pizze, no apsolutni prvak u našem podneblju je ipak - pomfirt! Točnije, izbor top pet jela čine redom: pomfrit, cheeseburger, pizza capricossa, katsu piletina te smokehouse burger.
Korisnici Wolta su hranu pritom najviše naručivali u večernjim satima, dakle pretežito za večeru, a najveći ceh u 2023. trenutno pripada korisniku koji je narudžbu platio čak 516 eura! Iz poznatog burger bara naručio je popis jela koji je uključio - 29 sliders burgera, šest vege sliders burgera, deset truffle grana padano krumpirića, deset cheese style krumpirića, deset classic krumpirića i deset ketchupa.
Što se pak tiče najpopularnijih izbora korisnika prema posljednjem Wolt Awardsu, najpopularniji restorani u Zagrebu su Submarine Burger, Umami i Good Food, u Splitu također Good Food, Old House i Fast Food Popaj, u Rijeci Submarine Burger, Kooglana Tower i Pizza Galileo, a u Osijeku McDonald's, Rulla Street Food te Hamburgilla.
Wolt, vodeća digitalna aplikacija za dostavu u Hrvatskoj, podatke o dostavama je s razlogom objavila povodom Svjetskog dana hrane koji se globalno obilježava 16. listopada kako bi osvijestila javnost o važnosti odgovornog konzumiranja namirnica i smanjenju negativnog trenda bacanja ostataka hrane. Naime, prema podacima Ministarstva poljoprivrede, u Hrvatskoj se godišnje baci više od 286.000 tona ili 70 kilograma hrane po stanovniku.
„Svaki pojedinac, kao i društvo u cjelini, ima odgovornost da se angažira u smanjenju bacanja hrane i promovira odgovorno konzumiranje. To uključuje kvalitetnije planiranje obroka, pametno naručivanje i kupovanje hrane, pravilno skladištenje, recikliranje i donaciju nepotrebnih viškova. Kroz ove korake, možemo smanjiti potrebu za većom proizvodnjom hrane, štedeći prirodne resurse i smanjujući negativan utjecaj na okoliš", istaknuo je Marin Šušnjar, generalni direktor Wolt Hrvatska te dodaje da konzumiranje svježe i lokalno proizvedene hrane, podržavanje održivih metoda uzgoja i odgovorno korištenje papirnatih vrećica također igraju ključnu ulogu u očuvanju okoliša.
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar