« Seks
objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci
STVARNO?

Što određuje sreću u vezi?

Kada se radi o kompatibilnosti u odnosu, pitanja je mnogo. Međutim, novo istraživanje pokazuje da sreću u vezi određuje nešto drugo

Ovo je dobra stvar ;)
Ovo je dobra stvar ;) (Arhiva)
Više o

ljubav

,

veza

,

kompatibilnost

Sreća u vezi je nevjerojatan miks raznoraznih interesa, ideja, razmišljanja i dobrih (ali i loših) odabira da nije jednostavno zaključiti kako se to uopće dogodilo...

Recimo, može li se introvertna osobnost povezati s ekstrovertnom? Koji astrološki znakovi odgovaraju jedan drugom? Volite li spavati u hladnoj sobi ili toploj sobi? Međutim, novo istraživanje pokazuje da je sreća u vezi ovisi o drugim stvarima.

Istraživanje sa Sveučilišta Michigen pokazuje da ako imate partnera koji je ljubazan i brižan znači da ćete imati veću razinu zadovoljstva u vezi. Iako možda sanjate o partneru koji je kompatibilan, čini se da je ljubaznost nešto što pomaže u vezi. 

>> Što rade sretni parovi - naučite i primjenite >>

Istraživači su razgovarali s 2 500 heteroseksualnih parova koji su u braku oko 20 godina. Neurotičar, partner koji je tjeskoban ili depresivan je nešto oko čega su ljudi zabrinuti. Manje su bili zabrinuti oko karakternih osobina kao što je ekstrovertnost, otvorenost i prihvaćenost.

Ako ništa drugo, znanstvenici potvrđuju da u vezi trebamo tražiti i druge stvari osim kompatibnosti. Ljubaznost potiče dublju komunikaciju, a to je put prema izgradnji kvalitetne veze. Ovi parovi su bili jasni: ljubaznost nadmašuje kompatibilnost ako želite biti u vezi na dulje staze. 

>> Donosi li više seksa i više sreće u vezu? >>

Iako se uvijek zagovara izgradnja veza na čvrstim temeljima kao što su poštovanje, povjerenje i iskrenost očito je da bismo i ljubaznost trebali staviti na vrh popisa. S obzirom na sve veću stopu razvoda brakova. 

24.04.2021. 21:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    01.05.2021. 19:02
    ljubav razumijevanje postovanje
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh