« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci
UPS! ;)

Što ne bi trebali jesti i piti u isto vrijeme

Neku hranu nikada ne bi trebalo kombinirati s alkoholom jer dan nakon može pogoršati i onako užasan mamurluk

Loša kombinacija
Loša kombinacija (Arhiva)
Više o

hrana

,

mamurluk

,

pogrešna kombinacija

,

hrana i alkohol

Idete na neku klopu nakon posla i što naručujete? Ono što volite, naravno, no što ako vi to volite a zapravo nije za vas?

Onda ćete doći kući, imati probavnih problema i pripisati ih obično višku alkohola koji ste konzumirali, no u stvari alkohol nije samo jedan krivac - ima svoj dio i hrana koju ste pojeli.

Naime, neke kombinacije mogu uzorkovati nadutost, vraćanje kiseline ili mučninu drugi dan. da stvar bude još gora neke od ovih namirnica čine se kao odličan izbor za kombiniranje s alkoholom.

>> Mamurluk u četrdesetima postaje sve gori >>

Čokolada i alkohol - iako se čini kao dobar par alkoholu, čokolada to sigurno nije. Čokolade mogu uzokovati želučane probleme i povećati kiselost u želucu kada su u kombinaciji s alhokolnim pićima.

Grah i crno vino - ako ste pili u izlasku, a pogotovo ako ste pili crno vino izbjegavajte bilo kakvu brzu hranu koja sadržava grah. Naime, grah sadržava visoku količinu željeza, a tijelo ga ne apsorbira kada pijete.

>> Kako obuzdati mamurluk na prirodan način >>

Kofein i alkohol - ovo je kombinaciju koju treba izbjegavati, ponovno zbog dehidracije. Naime, kofein dehdrira organizam, i u nedostatku tekućine pijete puno više nego što biste da niste pili kofein, a to nije dobro, piše Pinkvilla.

Kruh i pivo - ovu kombinaciju trebalo bi izbjegavati pod svaku cijenu. Kruh će pogoršati nadutost, a mogli biste i povraćati ako još na kruh popijete i veću količinu pive.

>> Kako pobijediti mamurluk bez problema >>

Pržena i slana hrana i alkohol - ovakva hrana dehidrira tijelo, a dodatno ga dehidrira i alkohol zato tu kombinaciju treba izbjegavati jer je siguran recept za grozan mamurluk dan poslije.

07.09.2021. 18:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    07.09.2021. 21:31
    Da stvara se mucnina
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh