« Život
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
KAO U ...

Što nas bajke uče o ljubavi

Prve informacije uvijek dobivamo u obitelji, no kolik je stvarno utjecaj, recimo, Disneyevih crtanih filmova

Kako ukrotiti svog muškarca
Kako ukrotiti svog muškarca (Disney)
Više o

ljubav

,

Ljepotica i zvijer

,

bajke

,

Pepeljuga

,

Snjeguljica

,

Aladin

Ljubav je jedna od riječi koje nas prate cijeli život, mučeći nas svojim značenjem koje često ne možemo dokučiti u stvarnom životu pod utjecajem medija i slike koju nam, zajedno s okolinom, projiciraju u mozak.

Već kao mala djeca izloženi smo konceptima ljubavi kako ih prikazuju bajke koje nam roditelji čitaju ili ih gledamo u obliku animiranih filmova, pa nije zgorega malo analizirati kakve nam zapravo poruke o ljubavi šalju. 

Ako ste gledali Aladina, mogli ste prema odnosu lijepe Jasmin i sitnog lopova Aladina shvatiti da prava ljubav ne poznaje predrasude, da niti jedna osoba nije ni po čemu ispod vas i da trebate svakog dobro upoznati. Uz to, Aladinov je majmunčić dobrim dijelom zaslužan za uspjeh ljubavi, što je i razumljivo, jer muškarac koji se dobro brine o svom kućnom ljubimcu pokazuje svoju nježnu stranu punu povjerenja, što žene naročito vole. 

Ljepotica Bella i Zvijer šalju nam poruku da nema neukrotivih i neosvojivih, te da se upornošću i ljubavlju svatko može promijeniti, ma kako njegovo srce na prvi pogled bilo hladno i nepristupačno. 

Mala sirena daje vam do znanja da je govor tijela jednako važan, ako ne i važniji od riječi koje izgovarate, kao i da poljubac vrijedi više od tisuću riječi, a Snjeguljica je svojim životom sa sedam patuljaka pokazala da se odlično snalazi u muško-ženskim odnosima i da jako dobro zna napraviti razliku između prijatelja i partnera. 

12.05.2013. 13:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh