Metro-portal.hr

objavljeno 12.05.2013. 13:40:00
KAO U ...

Što nas bajke uče o ljubavi

Prve informacije uvijek dobivamo u obitelji, no kolik je stvarno utjecaj, recimo, Disneyevih crtanih filmova

Kako ukrotiti svog muškarca
Kako ukrotiti svog muškarca (Disney)

Ljubav je jedna od riječi koje nas prate cijeli život, mučeći nas svojim značenjem koje često ne možemo dokučiti u stvarnom životu pod utjecajem medija i slike koju nam, zajedno s okolinom, projiciraju u mozak.

Već kao mala djeca izloženi smo konceptima ljubavi kako ih prikazuju bajke koje nam roditelji čitaju ili ih gledamo u obliku animiranih filmova, pa nije zgorega malo analizirati kakve nam zapravo poruke o ljubavi šalju. 

Ako ste gledali Aladina, mogli ste prema odnosu lijepe Jasmin i sitnog lopova Aladina shvatiti da prava ljubav ne poznaje predrasude, da niti jedna osoba nije ni po čemu ispod vas i da trebate svakog dobro upoznati. Uz to, Aladinov je majmunčić dobrim dijelom zaslužan za uspjeh ljubavi, što je i razumljivo, jer muškarac koji se dobro brine o svom kućnom ljubimcu pokazuje svoju nježnu stranu punu povjerenja, što žene naročito vole. 

Ljepotica Bella i Zvijer šalju nam poruku da nema neukrotivih i neosvojivih, te da se upornošću i ljubavlju svatko može promijeniti, ma kako njegovo srce na prvi pogled bilo hladno i nepristupačno. 

Mala sirena daje vam do znanja da je govor tijela jednako važan, ako ne i važniji od riječi koje izgovarate, kao i da poljubac vrijedi više od tisuću riječi, a Snjeguljica je svojim životom sa sedam patuljaka pokazala da se odlično snalazi u muško-ženskim odnosima i da jako dobro zna napraviti razliku između prijatelja i partnera. 

12.05.2013. 13:40:00
http://metro-portal.hr/sto-nas-bajke-uce-o-ljubavi/78077/