« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
SAVJETI

Što napraviti kad osjećate da ćete se razboljeti

Čini vam se da ćete se razboljeti? Umjesto da se prepustite bolesti, započnite odmah borbu uz ove savjete i prehlada će nestati

Ako ne želite zaleći s temperaturom, evo što trebate napraviti
Ako ne želite zaleći s temperaturom, evo što trebate napraviti (Shutterstock)
Više o

vitamin C

,

imunitet

,

spavanje

,

virusi

,

prehlada

,

prevencija

,

cink

,

pileća juha

,

simptomi prehlade

Simptomi prehlade su se pojavili? Nije ni čudo, vrijeme je upravo takvo da će uskoro kihanja i šmrcanja biti na sve strane. No, ako spadate u one koji se ne predaju i ne da im se danima ležati u krevetu, poslušajte ove savjete i simptomi će nestati ili se barem znatno ublažiti.

Za početak, pojedite pileću juhu. Recept naših baka radi bez greške - prava domaća juhica puna povrća je prava energetska bomba koja će vas napuniti vitaminima, mineralima i energijom.

Cink je vrlo učinkovit u borbi sa simptomima prehlade, i to u obliku cink acetata ili cink glukanata. Virusi, bakterije i prehlade bježe od njega, stoga, svratite do neke drogerije ili ljekarne i pijte ga svakih nekoliko sati, kako piše u uputama.

Naravno, pojačajte i unos vitamina C, odrasloj osobi treba prosječno 1 gram dnevno, pa navalite na citruse i ostale prirodne izvore poput - kelja.

Za kraj, zaboravite na buljenje u ekrane do dugo u noć - naspavajte se pošteno i dajte tijelu priliku da se dobro odmori i napuni energijom kako bi se borilo s prehladom.

30.09.2015. 09:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh