« Seks
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
NE VEČERAS

Što kad i Mars i Venera imaju različit libido

Parovi s različitim seksualnim apetitima često su nezadovoljni što ih u konačnici može i rastaviti

Treba biti i kompatibilan
Treba biti i kompatibilan (Shutterstock)
Više o

sex

,

ljubav

,

Mars

,

seks

,

Venera

,

libido

,

odbijanje

Ona želi predigru, on želi odmah prijeći na stvar. To je jedan od najčešćih problema s kojima se susreću parovi. Ako mu ne pristupe s mnogo pažnje i obazrivosti, vrlo je moguće da taj problem poremeti sve ostale aspekte zajedničkoga života. Parovi s nekompatibilnim libidom često se znaju i razići. No, Dr Rajan Bhonsle, seksualni terapeut i savjetnik, zna rješenje.

Koji su razlozi?

Učestalost seksa. Svaka osoba ima različitu potrebu za seksom i njegovom učestalošću pa je sasvim normalno da dolazi do neslaganje u procjenama treba li ga „obavljati" tri puta na dan ili tri puta tjedno. Na početku veze strast je sigurno veća pa je i seks češći, no s vremenom se stvari lagano mijenjaju, uzroka je mnogo, pa se sve češće može čuti „Dragi, ne večeras". Sasvim dovoljan razlog za nezadovoljstvo.

Apetit. Svatko 0d nas ima različit seksualni apetit koji varira u različitim životnim periodima. Partner koji je „jako gladan" može se osjećati uskraćenim ako druga polovica ne prati njegov tempo. S druge strane, onaj tko ima manji apetit može se osjećati kao pod pritiskom što se „mora" seksati čak i kad mu nije do toga.

Ekpsrimentiranje? Možda. Misionarski položaj je klasičan i uvijek aktualan. No, s vremenom jedan od partnera može poželjeti malo promjena i tada traži uvođenje nekih novih metoda i položaja sve s ciljem da razbije monotoniju i rutinu. Ako želje nisu obostrane, nezadovoljstvo nastupa vrlo brzo. Istina je da svatko od nas ima vlastite fantazije koje bismo najradije ostvarili s partnerom. Ipak, to ne znači da će druga polovica na to i pristati.

Kako se nositi s tim?

Zavođenje. Onaj tko je gladniji seksa mora imati na umu da nije problem u njemu i da se ne radi o odbijanju već o vrlo jednostavnoj razlici u libidu. Oni bi trebali pronaći način da zavedu partnera i navedu ga na vođenje ljubavi, odnosno da ga dovedu do stanja uzbuđenosti. Bilo da se radi o romantičnoj večeri, filmovima ili nečem sasvim drugom, katkad je dobro malo okolišati i više se potruditi.

Istraživanje. Seksualno uživanje jednoga u drugom između partnera nije čvrst proces već vrlo dinamičan i sklon razvijanju. Vaš partner je najveći autoritet po pitanju onoga što njemu samome odgovara. Istražujte što najviše voli, što ga najviše zadovoljava i uvedite to u svoju redovitu seksualnu praksu.

Komunikacija. Važno je da iznesete svoje seksualne želje partneru vrlo jasno i otvoreno, ali na način da ne uvrijedite njihovu muževnost, odnosno ženstvenost. Ne budite kritični, ne optužujte, ne prigovarajte. Budite pomalo političari i pristupite problemu razumski, ali s jasnom namjerom da ukažete na to kako malo promjene u seksualnom životu može biti samo dobro.

Ne forsirajte. Seksualni užitak ne smije biti samo mehanički. Ako se previše trudite biti dobri tehničari propustit ćete priliku da se povežete s partnerom i na duhovnoj razini. Ako vam je namjera uvesti neke inovacije isključivo zbog sirovog užitka griješite odmah u startu. Ne inzistirajte ni na čemu ako mislite povećati samo tjelesnu ugodu.

26.12.2012. 23:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh