« Život
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
SAVJETI

Kako održati svježinu i koncentraciju

Sretan i ispunjen život može se voditi jedino ako i vaš mozak uvijek bude svjež i spreman za nove izazove, pa evo nekoliko dobrih savjeta

Par promjena rutine i sve je puno bolje
Par promjena rutine i sve je puno bolje (Arhiva)
Više o

voda

,

vježbanje

,

život

,

sretan život

Sretan život umnogome ovisi o raspoloženju, a ono pak o psihičkom umoru. U takvoj uzročno posljedičnoj vezi često se zapletemo u krugove za koje mislimo da ne možemo sami razbiti, pa tražimo pomoć sa strane ili prebacujemo krivnju za svoje stanje na druge.

No, takav je pristup pogrešan - ono što je potrebno jest održati mozak svježim, spremnim za sve izazove, a ujedno i odmornim za prihvaćanje zabave. Što vam je potrebno? Par stvari, sitnica zapravo ...

Za početak, treba piti dovoljno vode kako bi uvijek bili hidratizirani i svježi, jer tijelo ne može kvalitetno funkcionirati bez dovoljno vode. 

Drugo, pripazite na prehranu - dijeta nije potrebna, dovoljno se odreći neumjerenosti i jesti samo ono što vam je ukusno i što vas veseli. Uz malo truda i informiranja, moći ćete pomiriti te dvije, naizgled nespojive, pretpostavke - ukusna hrana koja ne deblja.

Uz to, neka vam jednom dnevno pri ruci bude šaka oraha - orašasti plodovi, a naročito baš orah, odlična su hrana za mozak. Fizička aktivnost također se podrazumijeva, no i opet to napravite s mjerom - bolje je da svaki dan hodate dvadesetak minuta nego da krenete u teretanu i ubrzo odustanete i vratite se sjedilačkim navikama. 

Ako uz sve to popodnevni umor liječite jogurtom umjesto slatkišima i kavom, a u prehranu ubacite dovoljno svježeg voća - vi ste na pravom putu.

01.06.2015. 15:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh