« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci
MLJAC

Što je sve zdravo u čokoladi?

Čokolada je fina, ukusna i dobra, naravno po uvjetom da jedemo neku kvalitetnu čokoladu, a ne one one najjeftinije u kojima nema ništa pametno osim šećera

Čokolada je najbolja stvar ;)
Čokolada je najbolja stvar ;) (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

čokolada

Čokolada je... fina, ukusna i dobra, naravno po uvjetom da jedemo neku kvalitetnu čokoladu, a ne one one najjeftinije u kojima nema ništa pametno osim šećera.

Jer, vjerovali vi to ili ne, čokolada ima i dokazane zdravstvene benefite. Naravno, ne treba pretjerivati s njom, a najbolja je on tamna.

Evo nekoliko dobrobiti za koje možda niste znali.

Instantno daje energiju - čokolada gotovo odmahpodiže razinu energije i upravo za njom bi trebali posegnuti ako se osjećate tromo i letargično. Čokolada sadrži kofein i teobromin koji vam daju energije, piše Pinkvilla.

>> Čokolada - genijalna izmišljotina za zdravlje >>

Može smanjiti upalne procese - upale se mogu pojaviti bilo gdje u tijelu, mogu vas boljeti mišići, glava, a mogu se pojaviti i ozbiljnije bolesti. Čokolada sadrži flavonoide i kakao koji djeluju kao antioksidansi i smanjuju upalne procese u tijelu.

Poboljšava kognitivne sposobnosti - redovita konzumacija čokolade, koja sadrži flavonoide, jako je korisna za kognitivne funkcije. Ona može poboljšati koncentraciju, brzinu, tečnost govora i radnu memeoriju.

Poboljšava raspoloženje - tamna čokolada sadrži spojeve koji poboljšavaju raspoloženje, a inače ih i tijelo samo proizvodi. Sadrže serotonin i triptofan koji vas čine sretnima nakon jedenja čokolade.

>> Fascinantni učinci čokolade na naše zdravlje >>

Smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti - jedenje tamne čokolade može smanjiti rizik od pojave kardiovaskularnih bolesti i srčanih udara, posebno ako se uz nju zdravo hranite.

03.11.2021. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    03.11.2021. 09:09
    čovjek se bolje osjeća kad je jede
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh