« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci
SAVJETI :)

7 napitaka za menopauzu

Menopauza se javlja kod žena između 40-te i 50-te godine života, a predstavlja period u kojem žena više nema menstrualni ciklus, ali i period promjena u ravnoteži hormona

Čaj od kamilice je sjajan
Čaj od kamilice je sjajan (Arhiva)
Više o

savjeti

,

menopauza

,

biljni čaj

Menopauza može zagorčati život ženama, no određeni biljni čajevi imaju posebna svojstva, a njihovo redovito ispijanje može ublažiti određene simptome koji se pojavljuju u menopauzi.

Ginko - dobro je poznato kako ginko ima veliku ulogu u poboljšanju pamćenja. Ginko biloba može povećati razinu estrogena i samim time uravnotežiti razinu hormona u tijelu, a smanjuje i nagle promjene raspoloženja.

Kadulja - kadulja je još jedna biljka čiji se čaj pije za ublažavanje više simptoma. Tako pomaže kod grlobolje, dobra je za održavanje oralne higijene, a jednako tako može pomoći i kod menopauze. Pomaže kod gubitka kilograma, a značajna je i za zdravlje kose. Jednako tako i ona smanjuje valunge i noćno znojenje. Važno je ne piti je u prevelikim količinama ili predugo jer sadrži eterična ulja koja kod pretjerivanja mogu biti štetna za organizam.

>> Zašto treba piti čaj? >>

Kamilica - kamilica je od davnina poznata po brojnim blagodatima, a pije se u svim životnim razdobljima. Ova biljka umiruje trbuh i smanjuje mučnine, a djeluje i kao smirujuće sredstvo koje olakšava spavanje.

Matičnjak - matičnjak ima biljni okus s notom limuna. Dobar je za smirenje, opuštanje, ublažavanje nervoze i anksioznosti, a pomaže i kod problema sa spavanjem. Može se piti u kombinaciji s men

Sladić tom ili sam.- čaj od korijena sladića je, kao što samo ime kaže, slatkastog okusa, a sadrži brojne vitamine i minerale. Ovaj čaj je odličan za konzumiranje u menopauzi jer smanjuje noćno znojenje i valunge te smanjuje depresiju. On se ponaša kao hormon estrogen u tijelu. Važno je napomenuti kako se ovaj čaj smije piti samo tjedan dana i ne smije se miješati s nekim lijekovima kako ne bi izazvao nuspojave opasne za zdravlje.

Valerijana - valerijana ili odoljen je ljekovita biljka koja jednako kao matičnjak služi za smirenje, ublažavanje nervoze, ali i za bolji san. Čaj od ove biljke se koristi i za smanjivanje stresa, ali i za smanjivanje valunga.

>> Napitci koji vam trebaju svaki dan >>

Zeleni čaj - zeleni čaj je dobar za kosti, ubrzava metabolizam te pomaže u borbi protiv debljanja koje se može dogoditi kod žena koje tek ulaze u menopauzu. Najbolje ga je piti ujutro kako bi razbudio organizam, ali i kako ne bi utjecao na spavanje pošto sadrži kofein.

03.11.2021. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh