« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
HE HE

Što je skuplje, biti muško ili žensko

Koliko se dnevno troši kozmetičkih proizvoda ako ste žena, a koliko ako ste muškarac i koliko to utječe na vaš kućni budžet

Kome novčanik gore nastrada?
Kome novčanik gore nastrada? (Shutterstock)
Više o

cijene

,

kozmetika

,

muška kozmetika

,

ženska kozmetika

Muškarci koriste sve više kozmetike, što javno, što tajno kad svojim boljim polovicama kraduckaju kremice u kupaonici, no žene i dalje vladaju tržištem trošeći nevjerojatnu sumu od 426 milijardi dolara godišnje na preparate za ljepotu i njegu.

Na istraživanje se odlučio HuffPost u suradnji s tvrtkom YouGov, a ispitali su tisuću odraslih osoba kako bi saznali koliko se kozmetičkih proizvoda koristi dnevno ako ste žena, a koliko ako ste muškarac.

Muškarci su pokazali da su metroseksualci i dalje likovi iz bajke, jer je čak 54 posto odgovorilo da ne koristi niti jedan proizvod, dok žena u toj kategoriji jednostavno nema. Jedan do dva proizvoda koristi 33 posto muškaraca i 35 posto žena.

Dvostruko manje žena, njih 17 posto koristi tri ili četiri proizvoda za uljepšavanje dnevno, dok ih sedam posto koristi do šest proizvoda dnevno, a u toj kategoriji je i mizernih jedan posto muškaraca.

Kad se ove brojke stave u perspektivu, ona sumanuta brojka iz prvog pasusa nije više tako čudnovata, a valjda vam je jasno i zašto ne možete upaliti TV a da vas ne napadnu sa svih strana raznim kozmetičkim preparatima.  

28.09.2013. 13:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh