« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci
SMOKEY!

Način šminkanja otkriva vaš karakter

Naglašene oči ističu želju za šarmiranjem, dok jarko namazane usne daju do znanja da postoji želja za zbližavanjem

Smokey eyes su tu da bi šarmirale
Smokey eyes su tu da bi šarmirale (Arhiva)
Više o

oči

,

šminka

,

usne

,

smokey eyes

,

savjeti za šminkanje

Šminka služi za uljepšavanje, skrivanje mana i isticanje prednosti na licu, makar u teoriji, jer smo svakodnevno svjedoci promašaja koje viđamo. Ima žena koje ne bi izašle iz kuće bez šminke ni u ludilu, dok druge izgledaju kao da ih za to nije briga.

Štoviše, mnoga su istraživanja pokazala da žene puno polažu na šminku i dobrih mjesec dana na početku veze pomno paze da ih novi dragi ne vidi bez šminke. Kako onda pročitati nečiji karakter iz načina na koji se šminka?

Krenimo s onima koje je izbjegavaju u širokom luku - njih su psiholozi ocijenili kao osobe s jakom ličnošću koja nema nikakvih problema s izgledom, pa zato i nemaju puno poklonika u društvu. No, oni kojima dopuste ulazak u svoj svijet prihvaćaju ih u potpunosti i stvarno ih vole.

Svakodnevno provođenje sati pred ogledalom i nanošenje goleme količine šminke otkriva, naravno, nesigurnost i strah da će biti odbačene ako ne izgledaju savršeno. Ne čudi stoga da takve žene nemaju previše vremena za duhovno, pa i imaju takvu reputaciju u društvu.

Nekakav srednji put slijedi većina žena koje se umjereno srede svaki dan, a glamurozno samo u svečanim prilikama. Neke od njih više pažnje posvećuje očima, pa psiholozi to tumače željom za šarmiranje, uz istovremeno ostajanje na distanci. 

S druge strane, one koje više pažnje polažu na usne i uvijek imaju besprijekoran ruž prema mišljenju psihologa imaju vrlo izraženu želju za zbližavanjem s drugim ljudima, kako duhovno tako i tjelesno i seksualno.

Ostala nam je još i posebna kategorija, a to su žene koje najviše pažnje posvećuju svojim noktima. Takve su žene prožete potrebom da uzmu konce u svoje ruke i naprave red u svom životu. I tu su crveni nokti oznaka za zavodnice melankoličnog karaktera, romantične cure često koriste svijetlo ružičaste i bezbojne lakove za nokte, dok neobične i tamne nijanse ukazuju na buntovnu prirodu žene.

25.09.2013. 20:05:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Nena-Beauty
    19.12.2013. 19:25
    Prekrasno
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh