Metro-portal.hr

objavljeno 28.09.2013. 13:02:00
HE HE

Što je skuplje, biti muško ili žensko

Koliko se dnevno troši kozmetičkih proizvoda ako ste žena, a koliko ako ste muškarac i koliko to utječe na vaš kućni budžet

Kome novčanik gore nastrada?
Kome novčanik gore nastrada? (Shutterstock)

Muškarci koriste sve više kozmetike, što javno, što tajno kad svojim boljim polovicama kraduckaju kremice u kupaonici, no žene i dalje vladaju tržištem trošeći nevjerojatnu sumu od 426 milijardi dolara godišnje na preparate za ljepotu i njegu.

Na istraživanje se odlučio HuffPost u suradnji s tvrtkom YouGov, a ispitali su tisuću odraslih osoba kako bi saznali koliko se kozmetičkih proizvoda koristi dnevno ako ste žena, a koliko ako ste muškarac.

Muškarci su pokazali da su metroseksualci i dalje likovi iz bajke, jer je čak 54 posto odgovorilo da ne koristi niti jedan proizvod, dok žena u toj kategoriji jednostavno nema. Jedan do dva proizvoda koristi 33 posto muškaraca i 35 posto žena.

Dvostruko manje žena, njih 17 posto koristi tri ili četiri proizvoda za uljepšavanje dnevno, dok ih sedam posto koristi do šest proizvoda dnevno, a u toj kategoriji je i mizernih jedan posto muškaraca.

Kad se ove brojke stave u perspektivu, ona sumanuta brojka iz prvog pasusa nije više tako čudnovata, a valjda vam je jasno i zašto ne možete upaliti TV a da vas ne napadnu sa svih strana raznim kozmetičkim preparatima.  

28.09.2013. 13:02:00
http://metro-portal.hr/sto-je-skuplje-biti-musko-ili-zensko/80735/