« Život
objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan
ZNATE LI?

Što je opasnije - večera ili shopping?

Zbog sve većeg broja novozaraženih koronavirusom i dodatnih restriktivnih mjera, više vremena provodimo u vlastitom domu, izbjegavajući javna okupljanja

A da kuhate doma?
A da kuhate doma? (Arhiva)
Više o

shopping

,

večera

,

pandemija

Pitanje koje se često nameće u vrijeme pandemije jest koliko je sigurno boraviti u restoranu, trgovačkim centrima i parkovima.

Večera u restoranu i kupovina - što je sigurnije?

Ako se pridržavamo propisanih smjernica, obje aktivnosti su relativno sigurne. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) donosi neke smjernice kojih se treba pridržavati - održavanje razmaka od dva metra, nošenje maske i pridržavanje pravilne higijene ruku.

Ako se pridržavate svih mjera predostrožnosti, rizik od zaraze je manji.

Koliko je sigurno posjetiti određeno mjesto zapravo ovisi o tome koliko je sati, o okruženju i gužvi.

Pri odabiru restorana, pokušajte potražiti onaj s rasporedom sjedala na otvorenom. Na otvorenom prostoru rizik od zaraze je manji.

Pazite da stolovi nisu jako blizu te provjerite pridržavaju li se sigurnosnih smjernica. Večera u zatvorenom dijelu restorana je rizičnija i to bi trebalo izbjegavati.

Odlazak u kupovinu u trenutku kada su najveće gužve smatra se najrizičnijim. Zatvoreni prostor, loša ventilacija i nemogućnost održavanja distance mogu povećati šansu za zarazu. Odlazak u trgovine radnim danima umjesto vikendom je puno bolja opcija.

Gužve će biti manje i bit će dovoljno prostora za slobodno kretanje. Obavezno nosite masku za lice i nosite sredstva za dezinfekciju, prenosi E-Times

28.11.2020. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh