« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
BRRR

Što je najbolje piti u zimskim danima

Hladni dani obično nas asociraju samo na tople napitke, no zapravo trebamo u tijelo unijeti tekućine koliko i tijekom ljeta

Čajevi su uvijek odličan izbor
Čajevi su uvijek odličan izbor (Shutterstock)
Više o

zima

,

ljeto

,

napitci

,

zimski napitci

Zima nam donosi niske temperature i duži boravak u zatvorenom, pa iako toga nismo svjesni, gubimo priličnu količinu tekućine zbog klimatiziranih prostora i centralnog grijanja, iako nam se ne čini da smo žedni.

Što i kako piti u zimskim danima? I tijekom hladnih dana dnevno nam treba barem dvije litre tekućine, s time da ćemo umjesto hladnih napitaka češće piti one toplije koji će nam poboljšati cirkulaciju i osnažiti organizam nakon boravka na hladnom. Za to su najbolji biljni čajevi s okusom kamilice, anisa ili komorača. I slabi crni čaj je dobar izbor, posebno ako ga osvježite s malo limuna, a jedan od najzdravijih je zeleni čaj.

>> Topli napitci idealni za zimske dane >>

Oprezan treba biti s alkoholnim pićima koja bi vas trebala ugrijati - kuhano vino, punč ili grog. Naime, u početku ćete imati osjećaj da vas ta pića griju, ali ubrzo nakon toga krvne žile će se raširiti i počet ćete gubiti toplinu. Zbog toga vam nakon nekog vremena postaje još hladnije, pa s takvim pićima ne treba pretjerivati, posebno kad ste na otvorenom, a ako mislite biti na hladnom dugo, alkohol uopće ne biste trebali piti.

>> Top 5 savjeta kako se ugrijati ove zime >>

Stručnjaci ne preporučaju niti previše crne kave ili jakog crnog čaja (pogotovo ako uz njih ne pijete vodu) jer ti napitci dodatno dehidriraju organizam i odvode tekućinu iz tijela.

28.11.2014. 11:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh