« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 mjeseca i 16 dana
ZNATE LI?

Što je najbolje jesti prije treninga

Trening može biti naporan i zato je važno dobro pripremiti tijelo. Upravo zato treba paziti na hranu, ali i tekućinu koja se u organizam unosi prije samog vježbanja.

Treba nešto i gricnuti prije
Treba nešto i gricnuti prije (Arhiva)
Više o

hrana

,

trening

Obrok bi trebalo uzeti sat do četiri sata prije samog treninga kako nam za vrijeme treninga ne bi pozlilo, odnosno kako bi se hrana uspjela slegnuti.

Ako ogladnite prije samog treninga, uzmite neki manji i jednostavniji obrok koji se lako probavlja.

Primjeri obroka prije treninga?

· žitarice s voćem
· rižoto
· sendvič od šunke i sira
· tuna s povrćem
· juha od povrća s kruhom
· pečeni krumpir
· smoothie
· mlijeko s integralnim krekerima
· riža na mlijeku

Ne zanemarujte tekućinu

Svi koji vježbaju vjerojatno znaju koliko je važan unos tekućine tokom cijelog dana. Znojenjem gubimo tekućinu koju onda treba nadoknaditi raznim napitcima. Najbolji odabir je voda, ali i kava ili čaj su dobre zamjene. 

Kava i zeleni čaj doprinose ukupnom dnevnom unosu tekućine i izvrsni su stimulansi, međutim oba napitka su diuretici pa mogu uzrokovati češće mokrenje, a kod nekih ljudi se javljaju probavne smetnje nakon konzumacije kave. Stoga je najbolje prema vlastitoj reakciji organizma, odrediti korisnost konzumacije tih napitaka prije treninga.

Ipak, na kraju veliku ulogu, osim što jesti prije treninga, ima i niz drugih čimbenika. Za najbolji rezultat, nutricionistica savjetuje da se vodi određena vrsta dnevnika prehrane i praćenja kako određena hrana utječe na samu izvedbu treninga.


03.11.2020. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh