« Ekosfera
objavljeno prije 14 godina
IZ PRVE RUKE

Što je naftna mrlja učinila Meksičkom zaljevu

POGLEDAJTE GALERIJU - Fotograf Metro World Newsa zabilježio je ekološku katastrofu i sve što je ona donijela onečišćenim područjima

(Nicolaus Czarnecki/MWN)
Više o

BP

,

naftna mrlja

,

deepwater horizon

,

proračun za 2011.

,

Maša Jerin

,

Ikramat

Dijamantna oštrica pile koja se koristila za rezanje cijevi koja propušta naftu u Meksičkom zaljevu u ponedjeljak je zapela, što je usporilo posljednje napore BP-a da obuzda curenje nafte. U međuvremenu mrlja raste, prolazeći Alabamu i Mississippi i premještajući se unutar 16 kilometara od zapadne Floride.

Stanovnici mjesta Buras, Grand Isle i Venice ljuti su na naftne kompanije koje loše upravljaju situacijom, ali i na vladu zbog nedostatka djelovanja. Sa zatvorenim plažama, izgubljenim poslovima i zatvorenim turističkim destinacijama, mnogi se brinu što će donijeti budućnost.

Fotograf Metro World Newsa Nicolaus Czarnecki doputovao je u New Orleans i vozio se kroz područja koja su puna rafinerija nafte i utočišta divljih životinja na obali Louisiane. Vidio je i zabilježio mnogo toga....

Ribare koji su ostali bez posla zaposlio je BP kako bi na brodove ukrcavali rampe za područja zagađena naftom.

Upijajući materijali koji su korišteni za upijanje nafte stoje obješeni na obali otoka Elmer.

Znak na otoku Elmer otvoreno govori kako je vlasnik morao zatvoriti svoju trgovinu zbog naftne mrlje.

Plastična boca prekrivena naftom leži na obali Grand Islea, a nafta se vidi i u pozadini.

Smeđi pelikan prekriven naftom čeka na čišćenje u Centru za rehabilitaciju divljih životinja u mjestu Buras u Louisiani.

Životi mnogih životinja na obalama Louisiane zauvijek su oštećeni zbog naftne mrlje. Sloj nafte dobro se vidi na obalama Gran Islea.

Piše: Nicolaus Czarnecki/MWN
08.06.2010. 19:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh