« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
NOVA MREŽA

Što je Google Buzz i zašto nam treba?

POGLEDAJTE VIDEO - Sve o novoj društvenoj mreži Googlea koja nudi čitav niz prednosti

(Google)
Više o

Facebook

,

gmail

,

Twitter

,

društvena mreža

,

Google Buzz

Google je jučer službeno predstavio svoju aplikaciju kojom ulazi na rastuće tržište društvenih mreža.

Google Buzz korisnicima Gmaila omogućuje slanje kratkih obavijesti, slika, videa i statusa putem sučelja integriranog u postojeći e-mail poslužitelj.

Aplikacija je također dostupna putem Androida i iPhonea, čime opasno konkurira Facebooku i Twitteru u slanju real-time poruka.

"Google Buzz će se korak po korak nuditi korisnicima. Prvo će se pojaviti na oko jedan posto računa, a očekujemo da će svima biti dostupan do kraja tjedna", poručuju iz Googlea.

Iz Googlea se nadaju da će korisnici Buzz početi koristiti umjesto Facebooka, Twittera i MySpacea, naglašavajući da njihova aplikacija nudi nekoliko prednosti:

1. Veza s Gmailom

Glavni kanal korištenja Buzza biti će upravo Gmail. Aplikacija će se nalaziti odmah ispod sandučića s pristiglom poštom, a 40 osoba s kojima korisnik najčešće komunicira odmah će se nalaziti na popisu prijatelja.

2. Ocjenjivanje statusa

Google Buzz otklanja nedostatak svih društvenih mreža - omogućuje korisnicima da ocjenjuju statuse jedni drugih kako ne bi morali čitati nezanimljive poruke poput "Pojeo sam krafnu". Program s vremenom uči razlikovati bitne od nebitnih poruka i tako smanjuje buku i zagušenost u kanalu.

3. Integracija drugih medija

Slike s Flickra i Picase, klipovi s YouTubea i poruke s Twittera učitavati će se po želji korisnika u Buzz i tako olakšati koordinaciju različitim društvenim mrežama i računima. Neće biti moguće slanje poruka ili slika na Twitter ili Picasu, ali će se one moći učitavati bez limita.

4. Dodaci za mobitele

Posebna aplikacija povezat će Buzz i Google Maps i omogućiti učitavanje najnovijih vijesti i poruka s obzirom na lokaciju. Također, aplikacijom će se moći upravljati glasovno i putem geotagginga.

5. Privatnost

Za svaku aktivnost na Buzzu korisnik će sam odlučivati želi li ju učiniti privatnom ili javnom. Privatne poruke biti će vidljive prijateljima ili odabranoj grupi ljudi, dok će se javne slati na Google Profile te će ih se moći pretraživati putem tražilice.

Pozivamo vas da postanete obožavatelji Metro Portala na Facebooku klikom OVDJE - obožavatelji prvi dobivaju informacije o najatraktivnijim nagradnim igrama i najzanimljivijim vijestima.

10.02.2010. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh