« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca
DILEMA

Što je bolje, kava ili crni čaj?

Studija objavljena u European Journal of Nutrition otkrila je da je crni čaj pomogao izgubiti višak kilograma osobama koje ga redovito piju

Čaj je ipak malo bolji...
Čaj je ipak malo bolji... (Arhiva)
Više o

kava

,

čaj

Kava i čaj su dva napitka koje pije valjda gotovo cijeli svijet, a vjerojatno ste se zapitali što je od toga bolje i zdravije.

Ukratko, i jedno i drugo je dobro za vas, no kako postoje određene razlike, možda je najbolje piti i jedno i drugo...

Kava

Svi ljubitelji fitnesa kažu da je kava zdravija. Ističu da šalica crne kave neposredno prije polaska u teretanu može pojačati metabolizam. Visok sadržaj kofeina u kavi daje vam onaj naboj energije potreban za vježbanje.

Crna kava bogata je raznim antioksidansima, magnezijem i kalijem. Studija objavljena u International Journal of Epidemiology pokazala je da ljudi koji su konzumirali crnu kavu imaju manji rizik od pretilosti i dijabetesa tipa 2.

Osim toga, jedna šalica crne kave ima nula kalorija.

Crni čaj

Crni čaj sadrži manje kofeina, nema zasićenih masti i jača vaš imunitet. Studija objavljena u European Journal of Nutrition otkrila je da je crni čaj pomogao izgubiti višak kilograma osobama koje ga redovito piju.

Jedna šalica crnog čaja ima dvije kalorije.

Oba napitka su zdrava, a koju šalicu popiti, ovisi od onoga što vam tada treba. Ako vježbate ujutro, popijte šalicu kave da pokrene vaš metabolizam i pruži vam energiju potrebnu za vježbanje.

No, ako ne želite u organizam unijeti prebiše kofeina, i crni čaj je dobar izbor. Osobe koje pate od tjeskobe i hipertenzije trebaju izbjegavati crnu kavu.

Osim toga, stručnjaci savjetuju da ne pijete kavu kasno navečer jer vam može poremetiti san, prenosi E-Times.

22.12.2020. 18:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    22.12.2020. 18:47
    manje kofeina ucrnom čaju
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh