« Seks
objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana
STVARNO?

Što donosi seks s bivšim/om?

Odlazak pod plahte s bivšim možda nije tako štetno kao što se čini jer novo istraživanje tvrdi da ne otežava nužno cijeli prekid

Nije to tako loše...
Nije to tako loše... (Arhiva)
Više o

seks

,

bivši partneri

Upozorenja o seksu s bivšim partnerom čuli smo mnogo puta, ali nekako se mnogima, ipak, zalomi. Ljudi zadržavaju međusobnu privlačnost bez obzira na emocionalne razloge ili razlike zbog kojih su prekinuli. 

Međutim, odlazak pod plahte s bivšim možda nije tako štetno kao što se čini jer novo istraživanje tvrdi da ne otežava nužno cijeli prekid. Rezultati studije objavljeni u časopisu Archives of Sexual Behaviour pokazali su nešto neobično. 

Prvi eksperiment uključivao je 113 osoba koje su nedavno prekinule vezu, a morale su ispuniti online upitnik i iskreno odgovoriti na to jesu li imale fizički kontakt s bivšim partnerom i kako su se osjećali zbog toga, a u drugom su morali priznati osjećaju li se i dalje vezani uz parnera.

Rezultati su pokazali da seksualno iskustvo s bivšim partnerom ne mora spriječiti emotivan napredak osobe i nastavljanje nakon prekida.

Znanstvenici su otkrili i da su osobe koje su još uvijek imale osjećaje za partnera koristile seks kao način za ponovno povezivanje, a seks s bivšim potkanuo ih je na pozitivno razmišljanje o svakodnevici nakon prekida. 

Međutim, bitno je naglasiti da su moguće i negativne emocije poput ljutnje, gorčine, konfuzije i tuge pa James Preece, stručnjak za veze, tvrdi da bi seks s bivšim trebalo izbjegavati. 

23.02.2020. 21:44:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  armando
  24.02.2020. 09:37
  s bivšima bolje ne haha
 2. avatar
  Cranberry
  24.02.2020. 10:57
  Slažem se, kad se jednom odlučiš za prekid bilo kakvih veza tu treba i ostati :)
 3. avatar
  armando
  24.02.2020. 10:57
  tako je pusa draga:******************
 4. avatar
  Cranberry
  24.02.2020. 13:19
  Pusaaaa :********* najdraži
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh