« Seks
objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana
STVARNO?

Seks postaje sve prolematičniji?

Problemi su bili povezani s osjećajem krivnje, sramote, stresa ili općenito osjećajem nezadovoljstva sa seksualnim životom

Hmmm
Hmmm (Arhiva)
Više o

seks

,

sram

,

disfunkcija

Seks je sjajna stvar, no u cijeloj je priči nešto pošlo po krivu - u nedavnom istraživanju u kojem su sudjelovale mlade žene uočen je zapanjujući trend, polovica sudionica ima problema sa seksom, a jedna petina je imala barem jednu seksualnu disfunkciju.

Autorica istraživanja i profesorica na Sveučilištu Monash, Susan Davis primjećuje: "Seksualna dobrobit je prepoznata kao temeljno ljudsko pravo". Ovo istraživanje je pokazalo kako se žene stvarno sjećaju. A polovica njih se osjeća loše i suočavaju se s problemima.

U istraživanju je sudjelovalo skoro 7000 Australki u dobi od 18 do 39. Ispunile su upitnik u kojem se objasnile svoje seksualne želje, uzbuđenja, orgazme, seksualne probleme i samopouzdanje, kao i osnovne demografske podatke. Kao što su pokazali rezultati, mnogi problemi s kojima se žene suočavaju nisu neubičajeno.

Primjerice, lošu seksualnu sliku o sebi ima 11 posto sudionika.

Neki o ovih razmišljanja povezano su s pretilnošću, životom s partnerom i dojenjem. Seksualna disfunkcija utječe na 9% ispitanika, nedostatak želje 8% ili problemi s orgazmom 7,9%.

Povrh svega, od polovice žena koje je prijavile neku vrstu problema povezanih sa seksom, čak 30% zapravo nije imalo "disfunkciju". Problemi su bili povezani s osjećajem krivnje, sramote, stresa ili općenito osjećajem nezadovoljstva sa seksualnim životom. Također mnogo žena uzima antidepresive koji nepovoljno utječu na njihov život.

Prethodna istraživanja pokazuju da žene imaju orgazam samo u 50% spolnih odnosa, dok muškarci imaju u 90 slučajeva, piše MBG Health

24.02.2020. 21:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh