« Hi-tech
objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci
HUAWEI

Što donosi nova Huawei Watch GT serija

Pametni satovi kroz vrijeme: ususret sljedećem Huaweijevom izdanju. pa da vidimo što se nudi

Huawei Watch GT Runner
Huawei Watch GT Runner (Huawei)
Više o

Huawei Watch GT serija

,

Huawei Watch GT

Tehnološki napredak olakšao je mnoge segmente naših života pretvorivši mnoge dnevne procese u dosadnu rutinu. Sukladno tomu, u ljudima se budi želja za avanturom i promjenom okoline stoga napuštaju urbane sredine i pokušavaju ostaviti svoj trag na nekim novim i neistraženim lokacijama.

Također želimo povećati razinu fizičkog zdravlja i biti svjesni svih procesa koji se događaju unutar i oko nas, a u tome nam pomažu pametni satovi čiji je nagli razvoj obilježio nekoliko posljednjih godina.

Osim što praćenje zdravlja čine dostupnim uz samo jedan dodir zaslona, pametni satovi djeluju i kao ekstenzija pametnih telefona: pomažu nam da ostanemo povezani čak i na najudaljenijim mjestima.

Međutim, pametni satovi često imaju kraće trajanje baterije i zahtijevaju redovito punjenje, što znači da ne mogu uvijek dati točnu analizu nečijeg zdravlja i stanja kondicije.

Nadahnuti spomenutim problemom, stručnjaci iz Huaweija već su razvili pametne telefone s duljim trajanjem baterije, a sada su je primijenili i na pametne satove. Potražnja za pametnim satovima s dugotrajnom baterijom kontinuirano raste, a glasine kažu kako je Huawei ponudio svoje rješenje.

Avanturistički duh Huawei Watch GT serije pametnih satova

Naziv Watch GT serije inspiriran je automobilskom industrijom. „GT" je skraćenica od Gran Tourismo što u prijevodu znači putovanja na duže udaljenosti i odnosi se na vrhunski i luksuzni karavan Grand Tourer.

GT je bio jedan od prvih sportskih automobila visokih performansi, visoke pouzdanosti i velike konjske snage, a ime je postalo sinonim za glamur, avanturu i izdržljivost. Huawei Watch GT serija iskoristila je tu asocijaciju kako bi pružila revolucionarne, dugotrajne i kvalitetne pametne satove.

Prijašnje generacije Watch GT serije

Prva generacija Watch GT serije predstavljena je 2018. i uvelike je utjecaja na tržište pametnih satova. S baterijom trajanja do 2 tjedna, znanstvenim smjernicama za vježbanje i profesionalnim mogućnostima praćenja zdravlja, uzdrmala je tržište i postala standard pametnih satova.

Serija je unaprijeđena 2019. kada je predstavljen Watch GT 2. Ovaj pametni sat ponudio je korisnicima inovativne značajke poput praćenja kisika u krvi, Bluetooth poziva i reprodukcije glazbe. Huawei je u suradnji sa sportskim i medicinskim stručnjacima stvorio sat koji se koristi za promicanje zdravlja kroz sport, ali i praćenje kvalitete sna.

U ožujku 2020. Huawei je za mlađe generacije dizajnirao Watch GT 2e. Uz sve inovativne značajke prethodne serije, te inspiriran hrabrošću, vitalnošću i neodoljivim duhom generacije Z, sat je dizajniran posebno za njih.

Watch GT 2 Pro, pametni sat s više od 100 načina vježbanja i još preciznijim praćenjem zdravlja predstavljen je u listopadu 2020. Nedugo nakon, u 2021. predstavljen je Watch GT 3, čiji je moderni dizajn privukao potpuno novu bazu korisnika. Uz sveobuhvatne softverske nadogradnje, Huawei je svoj hardver nadogradio TruSeenTM tehnologijom praćenja otkucaja srca veće točnosti, što je omogućeno svjetskim istraživanjem i podacima prikupljenim u Huawei Health laboratoriju. Sat je također bio tanji i lakši od svojih prethodnika, te je bio izrađen od kvalitetnijih materijala. Što se softvera tiče, Huawei je prvi put omogućio podršku aplikacija trećih strana, kao i dodatne načine vježbanja i još mnogo toga.

S Watch GT 3 serijom iza nas, stižemo u sadašnjost gdje kruže glasine o tome da Huawei u bliskoj budućnosti predstavlja ne jedan, već dva nova modela. Nemamo nikakve detalje, ali uvijek možemo nagađati kako će novi satovi izgledati.

Što očekivati od nadolazećeg pametnog sata?

Očekujemo potpuno novi izgled novih satova, za koje se priča da će biti dostupni u titanijum i keramičkom izdanju. Ako su išta poput ostalih satova Watch GT serije, zasigurno će biti jednako luksuzni kao i funkcionalni.

Očekivali bismo da model od titanijuma krasi sličan AMOLED zaslon u boji visoke rezolucije kao i Watch GT 3, a možda će novi zaslon biti još jasniji. S obzirom da je prethodni model bio hvaljen za svoje vrhunske materijale i izradu visoke kvalitete, pretpostavljamo da će novi sadržavati materijale poput safirnog stakla.

Žene su vrlo važna korisnička skupina koju ne možemo zanemariti. Analitičarska tvrtka IDC u siječnju 2022. je istaknula tri nova Huawei proizvoda koji su posebno dizajnirani za žensku populaciju. Priča se da je keramičko izdanje dizajnirano za žene, te da uz kvalitetne materijale i poseban proces izrade, pruža podršku zdravstvenih značajki za žene.

Jedna stvar po kojoj su Huawei pametni satovi prepoznatljivi je količina dostupnih različitih načina vježbanja. Na kopnu možete odabrati gotovo svaki način vježbanja, od vožnje bicikla do penjanja pa čak i plesa. Huawei Watch GT 3 također je pokrio i vodene sportove, uključujući i veslanje, pa se nadamo da će novi model pružiti podršku za plivanje ili ronjenje s disalicom.

Kad bismo imali jednu posljednju želju za nadolazeću seriju Huawei pametnog sata, bila bi to nadograđena funkcija praćenja zdravlja. Posljednjih godina mnogi od nas postali su svjesni svog fizičkog zdravlja, a Huawei je oduvijek stavljao naglasak na praćenje vitalnih metričkih podataka. Ako Huawei pronađe način za ugradnju EKG funkcije u sat, potencijalno bi mogao spasiti živote mnogih korisnika.

Sve novosti o Huaweijevi proizvodima i novom pametnom satu možete pratiti na sljedećem linku

19.05.2022. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh