« Život
objavljeno prije 14 dana i 4 sata
EH, DA...

Što djeca žele postati? Influenceri!?

Djeca više ne žele postati učitelji, liječnici i poslovni ljudi, već influenceri, pokazalo je novo istraživanje telekomunikacijske tvrtke BT Group.

Dakle, stvarno...
Dakle, stvarno... (Arhiva)
Više o

djeca

,

influenceri

Istraživanje koje je objavio Daily Mail ispitalo je ambicije najmlađih u ovoj godini u odnosu na 2000. godinu. Studija je pokazala da je popularnost interneta utjecala na rezultate, a djeca u dobi od 11 do 15 godina navode zanimanja na društvenim mrežama kao neka od najpoželjnijih.

Djevojke su 2000. godine navodile da žele postati učiteljice, liječnice, pravnice, psihologinje i medicinske sestre, dok su dječaci isticali zanimanja kao što su menadžeri, inženjeri, liječnici i sportaši.

Prema rezultatima ovogodišnjeg istraživanja, četiri od pet najboljih poslova koje su naveli dečki vezana su uz STEM (tehnologiju, inženjerstvo i matematiku), uključujući dizajn videoigara i softversko inženjerstvo.

Direktorica društvenog utjecaja BT Group Victoria Johnson rekla je da u usporedbi s dječacima, mnoge djevojke smatraju da tehnološke karijere nisu za njih.

Studija je također otkrila da više od 51 posto ispitanih djevojaka vjeruje da tehnološke karijere više odgovaraju dječacima, a gotovo 78 posto vjeruje da nema dovoljno ženskih uzora u tehnološkoj industriji.

07.06.2024. 18:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh