« Život
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
POPISI ŽELJA

Što ćemo kupovati za Božić 2010.?

Božićni shopping ove će godine početi ranije nego inače, a najviše će se kupovati igrice, konzole i uređaji Applea

Pokloni
Pokloni (Shutterstock/Flickr)
Više o

pokloni

,

Apple

,

Xbox 360

,

iPhone

,

božićni pokloni

,

lijepi ljudi

Na vrhu popisa želja za ovogodišnji Božić nalaze se popularni gadgeti i igraće konzole, a daleko najpoželjnija marka je Apple, pokazuje online istraživanje poduzeća Hitwise Intelligence. Pojmovi koje već danas najviše pretražujemo na internetu navodno snažno upućuju na kupovne navike na kraju godine, a na vrhu se nalaze upravo uređaji elektronike zabave.

Apple iza sebe ima vrlo uzbudljivu godinu - na tržište je izašao novi iPhone, predstavljeni su redizajnirani iPod-i, a najveću prašinu podigao je iPad. Navedene tri vrste uređaja ubrajaju se među najpoželjnije božićne poklone ove godine pri čemu je iPhone popularniji od iPoda i iPada. Naravno, nitko neće biti tužan ukoliko pod borom nađe novi MacBook Pro.

Apple

Igraća industrija ove godine nimalo ne zaostaje za uređajima Applea. Izdane su neke dugo iščekivane igre te kontroleri nove generacije poput Micorsoft Kinecta. Najveći dio kolača i dalje pripada Xbox-u, a najpoželjnije igrice su Fifa 11 i Mafia 2.

Igre i konzole

U predviđanja božićnog shopping uključio se i Google. Na vrhu želja malih Amerikanaca nalazi se svestrani pištolj "Nerf Stampede" te drveni dječji bicikl "balance bike". Google također predviđa veliku potražnju za novim iPhoneom.

Očekuje se da bi potraga za poklonima ove godine mogla početi ranije nego inače, jer će potrošači trebati više vremena za razmišljanje i uspoređivanje cijena. Kako sve veći broj Amerikanaca koristi pametne telefone putem kojih ima pristup internetu iz prodavonice, potraga za najpovoljnijim cijenama i kuponima ove će godine u SAD-u biti naprednija nego ikad prije. 

26.09.2010. 13:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh