« Glazba
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
NOVITETI

Stigao je Frenkijev Troyanac

Najveća razlika između Troyanca i Frenkijevih prijašnjih albuma je humor, što se moglo vidjeti i u pjesmi „Situacije" u kojoj je gostovao Sale iz TBF-a

Frenkiju je Troyanac četvrti album
Frenkiju je Troyanac četvrti album (Menart)
Više o

novi album

,

Frenkie

,

Troyanac

Jedan od najpopularnijih repera na ovim prostorima - Frenkie predstavlja svoj četvrti studijski album pod nazivom "Troyanac". Nove Frenkijeve pjesme predstavljaju spremnost za najveće glazbene izazove. Na pitanje zašto se album zove Troyanac, Frenkie odgovara:

Kada sam odlučio da moj novi album nosi ime „Troyanac" i počeo o tome razmišljati malo ozbiljnije, zamišljao sam kako bi izgledao jedan moderni trojanac? Onda sam shvatio da ih poznajem nekoliko. To su moji prijatelji koji su zakoračili u svoje tridesete, osnovali obitelj, našli posao, ali pri tome nisu zaboravili svoje ideale i principe. Svi mi koji radimo u firmama, školama, fakultetima, kancelarijama, bolnicama, parlamentima i koji tamo, dakle iznutra pokušavamo da promijenimo dosadašnji, balkanski način razmišljanja i poslovanja. Neki su vremenom podlegli struji koja i danas djelomično uspijeva održati na životu stara pravila, ali sam siguran da ima i onih koji se još bore i polako iznutra mijenjaju stvari. Tradicionalne metode pomoću kojih smo se do sada borili zastarijevaju i neke tvrđave se mogu zauzeti samo iznutra, zato je vrijeme da postanemo Troyanci!"

Na kojem je tragu Frenkijev Troyanac možete poslušati u mixu:

Najveća razlika između Troyanca i Frenkijevih prijašnjih albuma je humor, što se moglo vidjeti i u pjesmi „Situacije" u kojoj je gostovao Sale iz TBF-a . Troyanac je definitivno njegov  glazbeno najšareniji album. Hip hop ritam je naravno temelj albuma, ali pored toga, na albumu možemo čuti i primjese reggaea i funka.

Na novom je albumu Frenkie je ugostio brojne glazbenike: Kontra, Marčelo, Edo Maajka, Vukašin iz grupe Irie Fm, Dj Mrki, Filip Dizdar i Buba Corelli.

Za produkciju su zaslužni Koolade, Niss, Toza, Xcirey, Mayer, Tripio i Kibo.

Ponosan jer je svako od gostiju i producenata odradio vrhunski posao i sve kockice su legle na svoje mjesto Frenkie kaže: „Jako sam uzbuđen kao da je u pitanju moj prvi, a ne četvrti album i jedva čekam da ga predstavim uživo''.

Donosimo i popis pjesama s albuma:

1. Šamaranje feat. DJ Mrki

2. Gori

3. Creme de la creme begins feat Marčelo, Edo Maajka i DJ Mrki

4. Francuz

5. Napaćeni bošnjo

6. Teočak

7. Lionel Messi rap feat Kontra

8. Situacije feat Sale

9. Ko, šta?! feat DJ Mrki

10. Pismo Milanu

11. Frenkie i Buba Coreli feat Buba Coreli

12. Why you want feat Vukašin

13. Trojanac

14. Dinamit feat Filip Dizdar

12.11.2012. 17:44:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh