« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
NOLA

„Dio tebe“ u piano verziji kao najava turneje po regiji

Turneja "Nola Piano - 20 godina ljubavi" kao i novi album, sa sigurnošću će ponuditi spoj bezvremenskih pjesama i inspiracije dvoje vječno zaljubljenih

Gabi i Marijan na turneji Nola Piano
Gabi i Marijan na turneji Nola Piano (Menart)
Više o

turneja

,

album

,

Nola

,

Nola Piano

Nola je jedno od najcjenjenijih imena moderne hrvatske pop - rock glazbe i uvjerljivo jedna od najemitiranijih grupa u domaćem radijskom eteru. U dvadesetogodišnjoj karijeri osvojili su niz priznanja, privukli tisuće slušatelja, a okruglu obljetnicu okrunit će i sasvim posebnim albumom „Nola Piano"

Album „Nola Piano" izlazi krajem godine i donosi najljepše i najpoznatije pjesme grupe Nola snimljene u potpuno novom aranžmanu. U namjeri da što uvjerljivije prenese emociju svojih pjesama Nola ih je odlučila „ogoliti" do kraja pa se u ovoj interpretaciji pojavljuju samo klavir i vokal. Nove aranžmane pjesama poput „Dio tebe", „Iznad oblaka", „Zauvijek", „Do kraja" osmislio je i odsvirao pijanist Leon Brenko.

Izlazak ovog izdanja pratit će i regionalna koncertna turneja „Nola Piano - 20 godina ljubavi", a objavljujemo i prve datume koncerata:  u Splitu, Mostaru, Rijeci, Puli i Zagrebu!

Pjesmom „Dio tebe"najavljuje se „Nola Piano" album, a kako pjesma zvuči u piano verziji možete poslušati u spotu:

Pjesma  „Dio tebe", nastala je prije nešto manje od dvadeset godina kao crtica iz tadašnjeg života mladog i ludo zaljubljenog para Gabi i Marijana. Glazba je energija, a njihova proizlazi iz njihovog dvadesetogodišnjeg zajedničkog života. Zvuk i atmosfera pjesama je intimna, čuje se svaki šum, uzdisaj, kao da udobno sjedite u malom prostoru, a Gabi i klavir sviraju samo vama.

„ Tada nismo mogli ni sanjati da će vremenom „Dio tebe" mnogim parovima postati ljubavni zavjet ili ona „naša" pjesma. „ - poručuje Nola (Gabi i Marijan)

Od davne 1995., kad su hit singlom "Dio tebe" i istoimenim albumom osvojili glazbeni eter, pa sve do danas i albuma „Nola Piano" - nepromijenjeno je ostalo jedno; osnivači grupe Gabi i Marijan i dalje su zajedno, zaljubljeni i predani jedno drugome kao prvoga dana. Zbog toga ih nerijetko proglašavaju u najmanju ruku „neobičnom pojavom" na hrvatskoj sceni  jer pojam veze i ljubavi danas proživljava egzistencijalnu krizu - normalno je rastajati se, a sve nenormalnije biti u skladnom i dugovječnom odnosu.

Upravo zbog toga nastavili su svoj razvoj u smjeru intimnijeg albuma i akustičnog koncertnog programa uz klavir i gitaru, jer će tako publici na najbolji mogući način prenijeti emociju koju zajedno „žive" već dvadeset godina.

U novoj sezoni 2012./2013.  „Nola Piano" posjetit će preko dvadeset gradova, a pet možemo otkriti već sada:
Split - Quasimodo (6.12.)
Mostar - Calamus ( 7.12.)
Rijeka - Tunel ( 14.12. )
Pula - Muzej Crkva Sveta srca (22.12.)
Zagreb - Sax na Valentinovo 2013 (14.2.)

Turneja "Nola Piano - 20 godina ljubavi" kao i novi album, sa sigurnošću će ponuditi spoj bezvremenskih pjesama i inspiracije dvoje vječno zaljubljenih, koji kroz harmoniju glasa, klavira i gitare, na savršen način čine "soundtrack" za bilo koje godišnje doba.

Više informacija te ostale gradove turneje objavljujemo uskoro!

Nolu pratite na facebooku i twitteru, a slušajte na Youtubeu

13.11.2012. 03:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh