« Seks
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
MOGUĆI RIZICI

Šteti li seks u trudnoći bebi?

Kako pokazuju istraživanja, trudne žene mogu uživati u seksu bez bojazni da će ugroziti svoju nerođenu bebu

Fotografija vijesti
Više o

dijete

,

seks u trudnoći

,

beba

,

rizici

Ne postoje dokazi da regularan seks povećava rizik od prijevremenog porođaja ili drugih komplikacija, navodi se u studiji. Posljednja otkrića također se suprotstavljaju vjerovanju da snošaj može inducirati preuranjene trudove.

Znanstvenici su utvrdili da je seks tijekom trudnoće uobičajen i normalan, iako može postati pomalo nezgodno posljednjih tjedana. Dodaju kako većina majki može nastaviti upražnjavati seksualne odnose bez rizika od preuranjene trudnoće, krvnih ugrušaka ili infekcije maternice. Samo one žene koje očekuju blizance ili trojčeke, ili su pak već imale preuranjenu trudnoću, trebaju apstinirati - no čak i onda nema dokaza koji pokazuju povećani rizik.

Istraživači iz SAD-a i Kanade analizirali su nekoliko prijašnjih studija, koje su ispitivale moguće rizike seksa tijekom trudnoće. Jedno istraživanje je usporedilo 11,000 trudnica, od koji je polovica bilo seksualno aktivno, a polovica apstinirala, te je otkriveno da nema razlika između dvije grupe. Druga studija je proučavala žene koje su u prošlosti imale barem jednu preuranjenu trudnoću, te nije otkrila vezu između rizika i regularnog seksa.

01.02.2011. 09:00:05
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    norveška
    03.02.2011. 21:03
    Nikad ne bih vodio ljubav sa trudnicom.T
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh