« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
MINISTARSTVO GOSPODARSTVA:

Stečeni uvjeti za povratak radnika Salonita na posao

Koji dio izjave "premijerka Kosor mora dati pismena jamstva" nisu shvatili u ministarstvu?

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Duje Klarić/Cropix)
Više o

Salonit

,

štrajk glađu

,

Ministarstvo gospodarstva

,

Tomislav Mazal

Prilikom današnjeg posjeta Salonitu direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Vinka Mladinea, dogovoren je nastavak sanacije područja tvornice Salonit u Vranjicu, te su se time stekli uvjeti da se radnici vrate na posao, izjavio je glasnogovornik Ministarstva gospodarstva Tomislav Mazal.

Glasnogovornik Mazal najavio je da će se u ponedjeljak, 21. rujna, u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva održati sastanak resornih ministarstava s predstavnicima Hrvatske udruge sindikata i radnika Salonita, kako bi se dogovorile izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju i Zakona o zaštiti osoba oboljelih od azbestoze.

Mazal je istaknuo kako Vlada i Ministarstvo gospodarstva pozivaju radnike Salonita da prestanu štrajk glađu.

Podsjetimo, povjerenik HUS-a Jozo Marić, koji i sam štrajka glađu s radnicima Salonita, tijekom današnjeg posjeta Vinka Mladinea tvornici izjavio je: "Nećemo prestati štrajkati glađu sve dok se u cijelosti ne riješi problem Salonitovih radnika, a to znači dok ih se adekvatno ne obešteti i dok se u 'paketu zakona' koji reguliraju mirovinu radnika pravilnije ne riješi odlazak u mirovinu, a ne kao što je to sada slučaj sa tzv. 'povlaštenom mirovinom' koja bi radncima Salonita bila za 26 posto manja".

(Hina/Metro-portal)

19.09.2009. 20:55:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh