« Život
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Tužna priča

Starica prodaje svoje golišave fotografije kako bi preživjela

Njemačka umirovljenica prisiljena je ponuditi na prodaju svoje golišave fotografije kako bi sastavila kraj s krajem

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bild)
Više o

golišave fotografije

,

umirovljenica

75-godišnja gospođa Marianne došla je na tu ideju nakon što je opljačkana, te više nije mogla preživjeti sa svojom malom mirovinom. Marianne L. živi u malom stanu u zapadnom dijelu Berlina, bez ikakvog pokućstva koje je nestalo nakon pljačke. ˝Pokrali su me. Od namještaja, skupih parfema, starih ploča, pa čak i jedinu fotografiju moje majke..sve je nestalo˝ objašnjava očajna umirovljenica.

Nakon što plati stanarinu i račune, za život joj ne ostaje gotovo ništa. Staroj, osiromašenoj i samoj starici nije preostalo ništa drugo nego da proda jedino blago koje je sačuvala - svoje erotske fotografije iz mladosti.

Fotografije koje pažljivo čuva u ladici, pokazuju sretnu 20-godišnju djevojku koja pozira gola pored drveta. ˝Fotografije je 1954. načinio moj muž. Čula sam da muškarci plaćaju takve slike, a očajno mi treba novac˝ dodaje Marianne.

Ako ih uspije prodati moći će si nabaviti barem dio namještaja. Do tada, prisjeća se boljih dana kada je bila u cvjetu mladosti: ˝Kada bih izašla, svi momci okretali bi se zamnom.˝

13.10.2009. 19:52:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh