« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
ČAJ S GUVERNEROM

Stanovnici Sibira poludjeli za jetijem

"Jetimanija" je počela na području Gornaje Šorije prije godinu dana kada je administracija kemerovske oblasti priopćila da su lokalni lovci vidjeli u tajgi čovjekoliko biće prekriveno dlakom

Fotografija vijesti
Više o

Rusija

,

Sibir

,

Jeti

Stanovnici Kuzbasa pokrenuli su potragu za jetijem, a guverner te sibirske regije Aman Tuljejev ponudio je nagradu od milijun rubalja onome tko ga dovede kod njega na čaj, javio je ruski radio Glas Rusije. Da ovdje nema mjesta šali pokazuje i činjenica da je u Kuzbasu uveden kao službeni praznik "Dan snježnog čovjeka".

"Jetimanija" je počela na području Gornaje Šorije prije godinu dana kada je administracija kemerovske oblasti priopćila da su lokalni lovci vidjeli u tajgi čovjekoliko biće prekriveno dlakom visoko oko dva metra. Novinari su pohrlili kod antropologa koji su se samo nasmijali na priče o jetiju u sibirskoj tajgi. Međutim, marketinški stručnjaci smatraju priču o jetiju odličnim potezom za promociju turizma. Otada se u parkovima Kuzbasa podižu spomenici jetiju, a čini se i da stanovnici Kuzbasa iskreno vjeruju da će guverner i jeti zajedno popiti čaj.

08.02.2011. 18:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh