« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
ZAVRŠEN LOV

Stanovnici Ohia odahnuli, policija uklonila opasnost od divljih zvijeri

Vlasti američke savezne države Ohio objavile su da je u najvećoj mjeri završena potjera za egzotičnim divljim životinjama koje su pobjegle iz privatnog rezervata

Fotografija vijesti
Više o

policija

,

Lav

,

tigar

,

Ohio

,

divlje zvijeri

,

privatni rezervat

Vlasti okruga Muskingum u američkoj saveznoj državi Ohiu objavile su da je u najvećoj mjeri završena potjera za egzotičnim divljim životinjama koje su pobjegle iz privatnog rezervata, javlja list The Columbus Dispatch.

Iz rezervata je pobjeglo 56 životinja. Vlasti su ih ubile 49, odnosno 18 tigrova, devet lavova, osam lavica, šest mrkih medvjeda, tri pume, dva grizlija, dva vuka i jednog babuna. Šest životinja je uhvaćeno živo i prebačeno u zoološki vrt u Columbusu. Na slobodi je još negdje jedan majmun, koji također predstavlja opasnost jer je zaražen herpesom, rekao je šerif Matt Lutz.

Vlasnik rezervata Terry Thompson pronađen je mrtav. Vlasti kažu da je sam otvorio kaveze i pustio životinje te počinio samoubojstvo.

Uzbuna je oglašena u utorak poslijepodne kada je policija počela zaprimati dojave osoba koje su vidjele zvijeri kako tumaraju okolinom. Stanovnicima ruralnog dijela te američke savezne države naređeno je da ostanu u kućama, a oko rezervata je bio uspostavljen sigurnosni kordon kako bi se zaštitilo stanovništvo.

20.10.2011. 10:12:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh