« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
Što je previše je previše

SSSH ogorčen prijedlozima za besplatni parking saborskih zastupnika

Imate pravo na besplatni javni prijevoz - koristite ga

I ovce i novce...
I ovce i novce... (Davor Pongračić/CROPIX)
Više o

SSSH

,

saborski zastupnici

,

besplatni parking

Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) u današnjem je priopćenju izrazio ogorčenost prijedlozima o besplatnom parkingu za saborske zastupnike u novoizgrađenoj podzemnoj garaži na Tuškancu.

Promovirate li vi to novi model solidarnosti po kojemu najsiromašniji trebaju financirati vaše privilegije, pita SSSH zastupnike ocjenjujući kako "argumenti" tipa "Mi radimo za Sabor, neka Sabor plati" ili "Time bi se kršilo naše pravo na rad" nadilaze sve dosadašnje primjere licemjerstva i sebičnosti.

Što je s pravom na rad hrvatskih radnika, ističe SSSH podsjećajući zastupnike da su "olako snižavali stečena radnička prava" usvajajući nove zakone kojima su odgovornost i financijski teret tranzicije hrvatskog društva s vlasti i poslodavaca prebacivali na radnike.

Imate pravo na besplatni javni prijevoz - koristite ga, poručuje im SSSH te ih opoziva da se provezu u špici javnim gradskim prijevozom zajedno s radnicima, pa će možda steći osjećaj za stvarnost.

Što je s pravom na poštenu mirovinu hrvatskih umirovljenika? Pooštrili ste uvjete za umirovljenje, produžili godine života, za izračun mirovine uzeli cijeli radni vijek i snizili najnižu mirovinu svima osim sebi kojima ste omogućili umirovljenje s pedeset godina, saborsku mirovinu nakon pola mandata i to u iznosu od 75 posto od posljednje saborske plaće, kaže se u priopćenju. (HINA)

10.09.2008. 18:42:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh