« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci
TI SI NAM U MISLIMA

Zagreb ispratio Dinu

Ispraćaj je bio poseban - fešta plesa i pjesme pomiješana sa suzama i skandiranjem

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/CROPIX)
Više o

Dino Dvornik

,

ispraćaj Dina Dvornika

,

pogreb dine dvorinka

Ispraćaj je započeo pjesmom "Dalmatino" u izvedbi klape "Kampanel", a nakon što je Dinin hit "Ljubav se zove imenom tvojim" otpjevala Ivana Kindl prolomio se pljesak i skandiranje prerano preminulom glazbeniku.

Nakon toga iz zvučnika su krenuli 'Ti si mi u mislima', 'Udri jače manijače' i druge majstorije iz ostavštine funky tate koje su atmosferu napravile puno sličnijom onoj kakva bi se Dinu sviđala. Redali su se i govornici, koji su uspjeli savladati tugu i poslati poruku umrlom prijatelju.

Hva­la vam svi­ma što ste došli, ovo je nešto pre­kra­sno. Užasno mi je teško, ali znam da Di­no, gdje god da je, uživa i pleše s nama  - pla­čnim je gla­som je­dva pro­zbo­ri­la Da­ni­je­la, ko­ju je oku­plje­no mnoštvo pre­ki­nu­lo gla­snim skan­di­ra­njem “Di­no, mi te vo­li­mo!”. Ve­li­čan­stve­nom tu­lu­mu pret­ho­dio je ­obred pre­pun su­za i emo­ci­ja.

Husein Hasanefendić kazao je kako je Dino pjevao i plesao bolje od većine pjevača. "Zašto se onda kao takav osjećao nesigurno. U ovom vremenu poremećenih vrijednosti i virtualnih zvijezda treba umrijeti da bi dobio pažnju kakvu si trebao imati za života", kazao je Hus.

Ispred Hrvatskog društva skladatelja od Dine se oprostio Hrvoje Hegedušić, a u ime Ministarstva kulture Srećko Šestan koji je podsjetio i na glumački talent Dine Dvornika i njegovu malu ali antologijsku ulogu u filmu "Ta divna splitska noć".

"Svi se slažemo kako je bio genijalac, talent, kralj funka koji je obilježio glazbu u Hrvatskoj"
Hus

Siniša Škarica istaknuo je kako je Dino Dvornik sam i jedini bio hrvatski soul, pjevač južnjačkoga temperamenta i crne boje glasa koji je živio je svoj funk bez kočnica. Iako je bio nagrađivan umjetnik, bio je neshvaćen u hrvatskoj glazbi, ocijenio je Škarica.

Dino Dvornik, poznat kao vodeći glazbenik hrvatskog funka, autor je brojnih hitova, kao što su: "Ti si mi u mislima", "Afrika", "Tebi pripadam", "Zašto praviš slona od mene", "Udri jače manijače", "Ništa kontra Splita". Dobitnik je brojnih nagrada, među kojima i tri Porina: 1996. za pjesmu Afrika, 1997. za album Enfant Terrible, te 1998. za najbolji kompilacijski album Vidi ove pisme. Dino Dvornik bit će po­ko­pan u no­voj Ale­ji velikana, u ko­joj po­či­va i Đor­đe Nov­ko­vić. (HINA/METRO)

10.09.2008. 19:53:08
    

Vezana galerija
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh