« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
KRIVO LOŠE VRIJEME

Srušio se iranski avion - 50 preživjelih

U avionu je bio 156 osoba, živo je iz aviona izvučeno njih najmanje 50 kažu spasilačke službe čiji rad otežavaju loši vremenski uvjeti

Fotografija vijesti
Više o

pad aviona

Iranski mediji javljaju o padu putničkog aviona s najmanje 105 putnika i članova posade koji se srušio u nedjelju na sjeverozapadu Irana zbog loših vremenskih uvjeta, izvještava Hina

Poluslužbena agencija Fars javila je da se zrakoplov tvrtke IranAir srušio nedaleko od grada Urumiyeha. Fars je javio da se u zrakoplovu nalazilo 105 osoba, dok je državna televizija javila da je riječ o 156 ljudi.

'Za sada nemamo informacije o broju poginulih, no najmanje je 50, od 105 ljudi koliko je bilo u avionu, ozlijeđeno i živo izvučeno iz aviona', rekao je dužnosnik spasilačke službe Gholam Reza Masoumi.

Nesreća se dogodila u 19 sati i 45 minuta po lokalnom vremenu, navedeno je na internetskoj stranici državne televizije.

'Avion je poletio iz Teherana sa sat vremena zakašnjenja u pravcu Urumiyeha i zbog loših vremenskih uvjeta srušio se kod tog grada', rekao je jedan pokrajinski dužnosnik.

Po agenciji Ilni u avionu je bilo 95 putnika i desetero članova posade.

Masoumi je rekao da operaciju spašavanja otežavaju vremenski uvjeti i naveo da je riječ o avionu Boeing 727.

'Teškoće spasiocima, za sada, zadaje obilati snijeg', objasnio je i dodao da je na mjestu nesreće snježni pokrivač dubok 70 centimetara.
09.01.2011. 20:57:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh