« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
DALEKO JE JOŠ FINALE

Srna: Vodili smo igru, ali smo ipak izgubili

Šahtar je prošle sezone bio pobjednik tadašnjeg Kupa UEFA, danas Europa lige, ali ove sezone Fulham mu je pomrsio konce

(Getty Images)
Više o

Kup Uefa

,

Darijo Srna

,

Fulham

,

Šahtar

,

Europa liga

Nakon poraza ukrajinskog Šahtara u Londonu od Fulhama s 2-1 u prvoj utakmici šesnaestine finala Europa lige, kapetan branitelja naslova Darijo Srna ponudio je svoje viđenje.

Strijelci za Fulham bili su Gera u 3. i Zamora u 63. minuti, dok je jedini gol za momčad iz Donjecka postigao Adriano u 32. minuti. Darijo Srna odigrao je cijelu utakmicu, a u 45. minuti dobio je žuti karton.

"Iskreno govoreći, nismo zadovoljni rezultatom, odnosno porazom od 2-1. No, gledajući ukupno, nismo uopće igrali loše, baš suprotno. Gotovo cijelu utakmicu kontrolirali smo igru. Možemo čak reći da smo vodili igru, izuzev u prvh 10 minuta kada nas je Fulham snažno pritisnuo. Bez obzira na poraz, vjerujem u našu momčad. Imat ćemo odličnu priliku izboriti plasman u daljnje natjecanje u uzvratnoj utakmici na našoj Donbas Areni. Ukoliko se dobro pripremimo i odigramo kao što smo odigrali u Londonu, u tome ćemo i uspjeti",  uvjeren je kapetan Šahtara i hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna u izjavu za klupsku web stranicu.

Na pitanje zbog čega Šahtar u drugom poluvremenu nije napadao istim intenzitetom kao u prvih 45 minuta, odgovorio je: "Nakon poluvremena je Fulham igrao jako dobro u obrani, ali i vrlo oprezno. Oni u nastavku nisu stvorili niti jednu priliku izuzev one koju je Zamora pretvorio u pogodak."

Valja podsjetiti da je Šahtar prošle sezone bio pobjednik ovog natjecanja, koje se tada održavalo pod nazivom Kup UEFA-e. (Totalsport)
19.02.2010. 11:41:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh