Metro-portal.hr

objavljeno 19.02.2010. 11:41:19
DALEKO JE JOŠ FINALE

Srna: Vodili smo igru, ali smo ipak izgubili

Šahtar je prošle sezone bio pobjednik tadašnjeg Kupa UEFA, danas Europa lige, ali ove sezone Fulham mu je pomrsio konce

(Getty Images)
Nakon poraza ukrajinskog Šahtara u Londonu od Fulhama s 2-1 u prvoj utakmici šesnaestine finala Europa lige, kapetan branitelja naslova Darijo Srna ponudio je svoje viđenje.

Strijelci za Fulham bili su Gera u 3. i Zamora u 63. minuti, dok je jedini gol za momčad iz Donjecka postigao Adriano u 32. minuti. Darijo Srna odigrao je cijelu utakmicu, a u 45. minuti dobio je žuti karton.

"Iskreno govoreći, nismo zadovoljni rezultatom, odnosno porazom od 2-1. No, gledajući ukupno, nismo uopće igrali loše, baš suprotno. Gotovo cijelu utakmicu kontrolirali smo igru. Možemo čak reći da smo vodili igru, izuzev u prvh 10 minuta kada nas je Fulham snažno pritisnuo. Bez obzira na poraz, vjerujem u našu momčad. Imat ćemo odličnu priliku izboriti plasman u daljnje natjecanje u uzvratnoj utakmici na našoj Donbas Areni. Ukoliko se dobro pripremimo i odigramo kao što smo odigrali u Londonu, u tome ćemo i uspjeti",  uvjeren je kapetan Šahtara i hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna u izjavu za klupsku web stranicu.

Na pitanje zbog čega Šahtar u drugom poluvremenu nije napadao istim intenzitetom kao u prvih 45 minuta, odgovorio je: "Nakon poluvremena je Fulham igrao jako dobro u obrani, ali i vrlo oprezno. Oni u nastavku nisu stvorili niti jednu priliku izuzev one koju je Zamora pretvorio u pogodak."

Valja podsjetiti da je Šahtar prošle sezone bio pobjednik ovog natjecanja, koje se tada održavalo pod nazivom Kup UEFA-e. (Totalsport)
19.02.2010. 11:41:19
http://metro-portal.hr/srna-nasa-igra-bila-je-bolja-od-rezultata/33522/