« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
ZALEĐE

Blatter: Čini se da nam je tehnologija suđena

POGLEDAJTE VIDEO: Novi sudački previd u utakmici osmine finala Lige prvaka u kojoj je Bayern pobijedio Fiorentinu 2-1 potaknuo je nove rasprave o tehnologiji u nogometu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

nogomet

,

Bayern

,

Fiorentina

,

FIFA

,

Sepp Blatter

,

tehnologija

,

Miroslav Klose

,

sudački propusti

Sepp Blatter, 73-godišnji Švicarac na čelu Međunarodne nogometne federacije (FIFA), najavio je kako će on i njegov tim opet raspravljati o uvođenju tehnologije tijekom nogometnih utakmica.

Trebali bi opet o tome raspravljati 6. ožujka u Zürichu, kada će zasjedati predstavnici FIFA-e, a sve je potakao novi veliki sudački previd. U pitanju je prva utakmica osmine finala Lige prvaka u kojoj je Bayern pobijedio Fiorentinu 2-1 pogotkom Klosea u 89. minuti, iz ogromnog zaleđa.

No, niti glavni sudac Norvežanin Øvrebø, niti njegov pomoćnik, nisu uočili da je Klose bio nekoliko metara u nedozvoljenom položaju.

"Nisam gledao utakmicu, ali sam sutradan otvorio novine i sve mi je bilo jasno", rekao je Blatter koji je nedavno izričito govorio protiv tehnologije. No, učestalo ponavljanje grešaka sudaca utjecalo je i na mijenjanje njegovog mišljenja. "Izgleda da bi tehnologija mnogo pomogla i raspravljat ćemo o tome. Moramo pomoći sucima i zaštiti ih", rekao je Blatter.

Snimku spornog pogotka pogledajte na samom kraju videa:

19.02.2010. 13:40:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh