« Život
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
INSPIRACIJA

Sretni parovi inspiriraju se međusobno

Koje su glavne razlike između sretnih parova i onih koji se na kraju priče posvađaju ili razvedu? Jedna od glavnih je - razgovor

Kako funkcioniraju sretni parovi
Kako funkcioniraju sretni parovi (FreeDigitalPhotos)
Više o

parovi

,

inspiracija

,

sretni parovi

Sretni parovi nemaju neku veliku i skrivenu tajnu uspjeha, pokazao je cijeli niz istraživanja, već se ponašaju jedno prema drugome s poštovanjem - primjerice, tjedno u prosjeku provode pet sati više u druženju od parova koji su se razveli.

Uz to, svaka kritika koja se pojavi dobije odgovor u vidu pet pozitivnih stvari koje se kažu partneru, dok su oni parovi koji su se razveli imali porazan podatak - tek 0.8 pozitivnih interakcija na jednu negativnu.

Pokazivanje zahvalnosti za sve, pa čak i najmanje stvari uz komplimente još je jedan od ključeva uspješne i sretne veze - ne smijemo partnera uzimati zdravo za gotovo i, zapravo, zaboraviti osnove lijepog ponašanja, kažu stručnjaci.

Stoga, i kad tražite čašu vode neka to bude s čarobnim riječima molim i hvala, a šlag na tortu bit će nešto lijepo što ćete napraviti za partnera iz čistog mira.

Istraživanje je pokazalo i da će parovi koji vode ljubav barem jednom tjedno imati 44 posto veću šansu za sretnu vezu, uz dodatnih 70 posto ako svoj ljubavni odnos grade na prijateljstvu.

Kad se sve zbroji, razlika između sretnih i nesretnih parova nije baš prevelika ...

21.06.2015. 14:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh